Έφερε το χαμόγελο στους Έλληνες: Πήρε το ευρωπαϊκό χρυσό και έκανε υπόκλιση με την ελληνική σημαία

Για μια ακόμη φορά, ο Μίλτος Τεντόγλου, κατάφερε και έγινε για τρίτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης κι έγραψε ιστορία στον κλειστό στίβο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έγινε ο πρώτος αθλητής του άλματος που παίρνει τρία χρυσά μετάλλια σε διαδοχικές διοργανώσεις, ενώ αυτό ήταν το όγδοο μετάλλιο στην καριέρα του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μήκος και την απονομή έκανε η Σοφία Σακοράφα.

Μίλτος Τεντόγλου: Aποθέωση στην Κωνσταντινούπολη

Οι Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο, με τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι να είναι βουρκωμένος στο βάθρο. Λίγο νωρίτερα, ο Τεντόγλου πέρασε ώμους του την ελληνική σημαία και υποκλίθηκε στον κόσμο που τον αποθέωσε για τη σπουδαία επιτυχία του.

Τη διαφορά όμως ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης την έκανε και με τις δηλώσεις του. «Συνήθως πηδάω καλύτερα μετά το πρώτο άλμα. Ήταν δύσκολος αγώνας. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για εμένα. Αν ο αγώνας γινόταν βράδυ θα έκανα 8.50, το υπόσχομαι», τόνισε αρχικά.

Για το επίτευγμά του ότι έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του αθλήματος με τρία χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, ο Τεντόγλου τόνισε ότι δεν αισθάνεται ανίκητος: «Δεν είμαι ανίκητος. Χάνω και κάποιες φορές. Στα ευρωπαϊκά ίσως ισχύει. Πιστεύω ότι σήμερα μπορούσα να χάσω επειδή δεν ήμουν ο καλός μου εαυτός. Έτσι είναι οι αγώνες. Χάνουν και τα φαβορί και τα αουτσάιντερ να κάνουν κάτι τρελό. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο θα έπρεπε, επειδή ήταν πρωινός αγώνας. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άκυρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και αν υπήρχε στο μυαλό του, ο Έλληνας πρωταθλητής είπε μόνο: «Ήταν τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να πω κάτι, αλήθεια. Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Ό,τι και να κάνουμε, δεν έχει σημασία για αυτούς, καλύτερα να μην πεις τίποτα σε τέτοιες στιγμές».

Ακόμα, ευχαρίστησε τους Έλληνες φιλάθλους για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει πού να αφιερώσει το μετάλλιο.

Τέλος, οριοθετώντας τους επόμενους στόχους, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν σαφής: «Το πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο στην Βουδαπέστη».

Related posts

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό