«Ζεις έναν φόβο θανάτου»: Η δραματική εμπειρία της Ελένη Ψυχούλη για όσα βίωσε με την κακοκαιρία

Η Ελένη Ψυχούλη, γνωστή δημοσιογράφος και γευσιγνώστρια, με μεγάλη εμπειρία στα έντυπα και την τηλεόραση, επέλεξε πριν από κάποια χρόνια να κάνει στροφή στη ζωή της. Επέστρεψε στην γενέτειρά της, τον Βόλο και στο χωριό της στο Πήλιο, όπου μετέφερε και τις επαγγελματικές δραστηριότητές της.

Η συγκλονιστική περιγραφή για όσα βίωσε

Η κακοκαιρία Daniel βρήκε την Ελένη στο σπίτι της στο χωριό, ένα «καλύβι» όπως το περιέγραψε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από κάποια χρόνια στη Χριστίνα Πολίτη. Δεκαπέντε ώρες διαρκούς σφυροκοπήματος από τη βροχή και σπίτια που τα πήρε το ρέμα είναι οι τελευταίες εντυπώσεις της Ελένη Ψυχούλη από το Πήλιο, πριν από την εκκένωση των κατοίκων του χωριού διά θαλάσσης.

«Ακούμε καθημερινά απίστευτες ιστορίες καταστροφής που τις ζει ο καθένας διαφορετικά. Δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχει ένα προσωπικό δράμα όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις ή να μιλήσεις.

Έζησα ό,τι έζησε όλος ο κόσμος. Δεν ήταν στιγμή, ήταν 15 ώρες ασταμάτητης βροχής. Αλλά δεν ήταν βροχή… Όταν το ζεις αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο δεν μπορείς να το μεταφέρεις στον άλλον. Ο κόσμος μας κάνει κάτι ερωτήσεις άσχετες γιατί δεν το έζησε αυτό. Η αίσθηση είναι σαν να είσαι στον βυθό της θάλασσας, τέτοιο πράγμα.

Το έζησα μόνη μου σε ένα σπιτάκι στο βουνό, απομονωμένη από το υπόλοιπο χωριό, λίγο πιο πάνω από τα (τελευταία) σπίτια κι επειδή ήμουν σε υψόμετρο μπορούσα να δω – όχι να δω, γιατί δεν έβλεπες στα δύο μέτρα, αλλά όταν καθάριζε λίγο, έφευγε το σύννεφο- να σπίτια που έπεφταν, το ποτάμι που φούσκωνε. Κι όλο αυτό, επειδή δεν το έχεις ξαναζήσει, αρχίζει και σε πλησιάζει και ζεις έναν φόβο θανάτου. Ότι τι ώρα θα φουσκώσει αυτό, θα ανεβεί το βουνό και θα με πάρει κι εμένα;» είπε η Ελένη Ψυχούλη περιγράφοντας την εμπειρία της στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Related posts

«Με πίκρανε»: Σπάει την σιωπή της η Βέφα Αλεξιάδου μετά από χρόνια για την Μενεγάκη, το συμβάν που έφερε τέλος

«Αναστάσιμο» πισωγύρισμα από τον Θοδωρή Κολυδά: «Έρχονται καταιγίδες και καιρικές αστάθειες…»

«Σπουδαία κυρία Χριστίνα, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»