Ξέσπασε ο Σπύρος Χαριτάτος για το περιστατικό με ΑμΕΑ σε λεωφορείο – «Αυτό που συνέβη γίνεται παντού»

Ο Σπύρος Χαριτάτος τοποθετήθηκε μέσα από την εκπομπή «Τώρα Μαζί» για το αδιανόητο περιστατικό με ΑμΕΑ από οδηγό λεωφορείου.

Όσα ανέφερε

«Φανταστείτε τι συμβαίνει με τα άτομα που έχουν μη εμφανείς αναπηρίες, που δεν μπορείς να πεις ότι έχεις ένα πρόβλημα και ο άλλος δεν το βλέπει. Εδώ το βλέπει και σου συμπεριφέρεται έτσι. Αυτό είναι ένας προσωπικός βασανισμός, ένα μαρτύριο κανονικό», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Χαριτάτος.

«Ένας οδηγός έχει μια θέση ευθύνης απέναντι σε όλους τους επιβάτες και κυρίως στους αδύναμους. Και αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στο λεωφορείο συμβαίνει παντού. Εγώ το ‘χω βιώσει και σε δικαστική αίθουσα κι αν το πω θα κινήσουμε άλλες αντιδράσεις. Μπορεί κι εγώ να ήμουν δράστης τέτοιας συμπεριφοράς και να μην το κατάλαβα ποτέ, μέσα στη ρουτίνα και στο πηγμένο μου κεφάλι να μη βοήθησα έναν συνάνθρωπό μου που το ζητούσε», πρόσθεσε.

«Εγώ, αν την ώρα που διαβάζω τις εφημερίδες δεν φορέσω τα γυαλιά της πρεσβυωπίας, δεν βλέπω. Άρα έχω μειωμένη όραση άρα τι έχω; Αναπηρία. Αυτό μπορούμε να τα αποδεχθούμε; Ότι όλοι λίγο ή πολύ, εμφανώς ή αφανώς, έχουμε ένα είδος αναπηρίας; Επειδή όμως είναι καθημερινότητα, δεν το αντιλαμβανόμαστε. Για κάποιους η αναπηρία ξεκινάει από το αμαξίδιο και μετά. Αυτοκαταδικαζόμαστε ως κοινωνία σε κάτι που μπορεί να τύχει και σε εμάς. Αυτό όμως δεν αρέσει να το λες σε κανέναν», κατέληξε ο Σπύρος Χαριτάτος.

Δείτε το video


Related posts

Ζόρια για τον μπαμπά Θοδωρή Μαραντίνη: «Μεγαλώνω μόνος μου 2 παιδιά, περνάω δύσκολα»

Αννα Φόνσου: «Έντυσα & έβαψα τη νεκρή αδερφή μου, έμεινα 5 μήνες μαζί της στον τάφο μέσα στο νεκροταφείο»

10 λέξεις ήταν αρκετές για την Κάρμεν Ρουγγέρη: «Με τα χρήματα του ελληνικού λαού βολεύουν τους δικούς τους»