«Βουτήξαμε μέσα στην ψυχή του, ήταν επικίνδυνο» – Η «ιερή» μεταμόρφωση του Γρηγόρη Βαλτινού σε Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Εντυπωσιακή είναι η αλλαγή που επετεύχθη στην εμφάνιση του Γρηγόρη Βαλτινού, για τις ανάγκες της νέας σειράς του Mega «Famagusta».

Ο ηθοποιός υποδύεται τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και όπως είναι λογικό, χρειαζόταν ιδιαίτερη επιμέλεια η μεταμόρφωσή του. Καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό πρόσωπο, καθοριστικό για την πορεία της εισβολής στην Κύπρο, οι δημιουργοί ήθελαν να είναι όσο πιο ακριβείς γίνεται. Κι εκείνος απέδειξε ότι έχει υπομονή προκειμένου να παρουσιάσει ένα καλλιτεχνικά άρτιο αποτέλεσμα.

Η εν λόγω διαδικασία διαρκεί 4 ολόκληρες ώρες, με makeup artists και φροντιστές να κάνουν τα πάντα προκειμένου να προσεγγίσουν τη μορφή του Μακαρίου, πάνω στο πρόσωπο του Γρηγόρη Βαλτινού. Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», που εξασφάλισε και πλάνα από την προετοιμασία του πριν βγει στην κάμερα.

Τι δήλωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός για τον ρόλο του στη σειρά «Famagusta»

«Πάντα με μαγνήτιζε η προσωπικότητα του Μακαρίου. Ήταν πρόκληση, γιατί είναι επικίνδυνο να υποδύεσαι τέτοιους ρόλους, με τόσες αναφορές στο πρόσωπό τους και στην ιστορία τους, αλλά ταυτόχρονα ήταν μία ευλογία, μια ευχαρίστηση, γιατί μου αρέσει ο κίνδυνος στη δουλειά μου. Μαζί με τη Βάνα Δημήτριου και όλη τη συγγραφική ομάδα, και κυρίως στο πεδίο της “μάχης” μαζί με τον Ανδρέα Γεωργίου βουτήξαμε μέσα στην ψυχή του, προσπαθήσαμε να δούμε τι ήταν αυτός ο άνθρωπος, πώς ήταν μέσα του», είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν στιγμές στο ρόλο και μέσα στο σίριαλ, στις οποίες θα τον δούμε να διχάζεται και να έχει και ο ίδιος αμφιβολίες για το εάν έπραξε σωστά ή όχι. Αυτό προσπαθεί να κάνει το Famagusta, να μπει μέσα στην ουσία των πραγμάτων, να μην κάνει ένα ντοκιμαντέρ, να μην κάνει μία καθαρή μυθοπλασία. Έχει επιλέξει τον πιο δύσκολο δρόμο, να είναι κάπου μέσα σε όλα αυτά».

Δείτε το video






Related posts

Μελέτης Ηλίας: “Πάω στο μάρκετ και ντρέπομαι να κοιτάξω τις εκπτώσεις, νομίζουν πως οι ηθοποιοί είμαστε ζάπλουτοι”

Αληθινή ιστορία: Γλίτωσε από τους Ταλιμπάν και έριξε ροδοπέταλα στην εικόνα της Παναγίας από το ελικόπτερο του

Σούσουρο με τις φωτο, με μπικίνι πάνω στο σκάφος: Έτσι είναι το σώμα της Στεφανίδου στα 54 χωρίς ρετούς