Συγκινεί η Φωτεινή Παντζιά: «Και τα δύο σχολεία των παιδιών μου μού είπαν ότι είναι περήφανα για τον νόμο για τα ομόφυλα»

Η Φωτεινή Παντζιά, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβίστρια βρέθηκε στα θεωρεία της Βουλής, παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό την ψηφοφορία του ιστορικού νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Όσα αποκάλυψε

Μάλιστα μετά την ψήφιση, στο μαγαζί της έγινε ένα μεγάλο πάρτι με πολιτικούς και ακτιβιστές. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, που όπως είπε είναι φίλη της και δεν παρίστατο με την πολιτειακή της ιδιότητα.

Η γνωστή επιχειρηματίας έχει υιοθετήσει τον Άγγελο, ένα παιδάκι από την Αιθιοπία, και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του όταν ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έγινε νόμος του κράτους.

«Πήγε στο σχολείο την προηγούμενη μέρα και είπε ότι δεν θα πάει σχολείο γιατί θα πάει στη Βουλή. Και τα δύο σχολεία των παιδιών μου με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι είναι περήφανα που ψηφίστηκε ο νόμος για όλα τα παιδιά του κόσμου γιατί ξύπνησαν σε μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Ο Άγγελος έχει τόσο ξεκάθαρες απόψεις για το τι θα πουν οι άνθρωποι και τι δεν θα πουν, που δεν τον ακουμπάνε. Τα μόνα σχόλια που έκανε ήταν όταν βγήκε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Λέει “αυτός είναι που θυμώνει πάρα πολύ τη γιαγιά και δεν τον αντέχω;”. Όταν τους έβλεπε να θυμώνουν έλεγε “βρε μαμά, γιατί θυμώνουν τόσο πολύ;”. Ήταν περήφανος όταν άκουσε την Ντόρα Μπακογιάννη. Της έστειλε μήνυμα, της είπε “μπράβο γιαγιά, ήσουν σπουδαία”».

Όσο για τη θέση της Εκκλησίας, η οποία είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, δήλωσε:

«Η Εκκλησία είναι πολύ πιστή στο πρόσωπό της, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Η Εκκλησία δεν είναι η πίστη ενός ανθρώπου. Η Εκκλησία είναι η Εκκλησία, η πίστη είναι διαφορετικό πράγμα».

«Είναι ημέρα χαράς. Θα πω ότι το βρίσκω μικρό, ότι δεν είναι δυνατόν να αρνηθεί κανένας σε κάποιον να βαφτιστεί, αλλά ας αποφασίσουνε πρώτα, να δούμε εάν θα καταφέρουν να είναι τόσο λίγοι και σε αυτό και μετά ας πούμε τις απόψεις μας».

Δείτε το video






Related posts

Συγκινεί ο Good Job Nicky: «Πολλοί ξέρουν τον Γιάννη Πάριο, εγώ ξέρω απλά τον Γιάννη»

Την τελείωσε με 2 λέξεις: Πυρ και μανία ο Άρης Σοϊλέδης μετά τις δηλώσεις της Ασημίνα

«Τέρατα…»: «Αιχμηρός» Κρατερός Κατσούλης για τον χωρισμό με την Κατερίνα Καραβάτου