Λένα Διβάνη: «Κάποτε ήταν μπαμπάς, μαμά, παιδί. Τελείωσε αυτό»

Η Λένα Διβάνη, η γνωστή συγγραφέας και καθηγήτρια, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στις 10» μιλά στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου μεταξύ άλλων για τον θεσμό του γάμου με αφορμή το νέο της βιβλίο «Για την Καρδιά και το Συκώτι του».

Όσα ανέφερε

«Για εμένα είναι φυλακή και νομίζω ότι για όλους πια. Ο θεσμός ξεφτίζει και το 60% παίρνει διαζύγιο σύμφωνα με τα αρχεία του δικηγορικού συλλόγου. Δεν γίνονται πια γάμοι, γίνονται γαμο-βαπτίσεις. Τώρα το παιδί έγινε το θέμα, ο γάμος είναι πολύ παλιακός. Όπως και η παραδοσιακή οικογένεια είναι πολύ παλιακή. Τώρα η οικογένεια μπορεί να είναι οι φίλοι σου, μπορεί δύο άντρες, δύο γυναίκες, μία γυναίκα και το παιδί της. Κάποτε ήταν μπαμπάς, μαμά, παιδί. Τελείωσε αυτό» υπογραμμίζει η συγγραφέας.

Ενώ για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, η Λένα Διβάνη αναφέρει πως: «Νομίζω ότι είναι επί ματαίω αυτή η κουβέντα. Η ζωή έχει πάει προς τα εκεί. Τώρα τι συζητάμε εμείς ή διάφοροι τύποι; Λένε ότι πολύ ανησυχώ γιατί το παιδί των ομόφυλων ζευγαριών θα δεχθεί bullying στο σχολείο. Αυτοί που τα γράφουν, αυτοί θα του κάνουν. Κάντε μας τη χάρη, προχωρά ο κόσμος».

Δείτε το video






Related posts

«Κάγκελο» ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: Παικταράς του Εκατομμυριούχου έχασε μέσα από τα χέρια του 30.000€!

Σοκάρει η Σοφία Βόσσου: «Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά»

Ξαφνικά «χιόνια» στο ΜEGA: Έπεσε… μαύρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων!