«Δε θα την ψηφίσω γιατί…»: Απασφάλισε ο Κούγιας για την πρώην σύζυγο του Βατίδου

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας 29 Απριλίου. Ο ποινικολόγος μίλησε αναλυτικά για την καριέρα του, την περιουσία του, τον γάμο του με την Εύη Βατίδου και τα παιδιά τους, αλλά και την υποψηφιότητα της πρώην συζύγου του στις Ευρωεκλογές.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

«Αυτή είναι η ζωή μου. Σε λίγο θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας και πολύ περισσότερα χρόνια στα δικαστήρια. Στα 74 μου χρόνια νιώθω ακμαίος. Εκεί εγώ απολαμβάνω την παρουσία μου. Έχω πει ότι θα “φύγω” στα δικαστήρια και θα το κάνω πράξη. Κι αυτό ήταν ένα θείο δώρο, να κάνω την απόλαυση που είναι η υπεράσπιση, επάγγελμα. Δεν είναι δοκιμασία για μένα, απλώς ξεχνιέμαι την ώρα που αγορεύω, δεν καταλαβαίνω πώς περνάνε οι ώρες», ανέφερε αρχικά.

Σχετικά με την περιουσία του, δήλωσε: «Μη νομίζετε, δεν είμαι ούτε ο Ωνάσης, ούτε ο Νιάρχος, ούτε κανένας τρισεκατομμυριούχος. Απλώς εγώ είχα μία συντηρητική άποψη για το πώς θα έπρεπε να αξιοποιήσω αυτά που κέρδισα από τη δουλειά μου. Δηλαδή δεν έβαλα ποτέ λεφτά στην τράπεζα. Θεωρώ ότι η κατάρα στην κοινωνία είναι οι τράπεζες. Εγώ, λοιπόν, μόλις μάζευα πέντε δεκάρες, αγόραζα ένα οικόπεδο, έφτιαχνα ένα σπίτι, έπαιρνα αυτοκίνητο. Και μη νομίζετε, με 50 ευρώ τη μέρα είμαι γεμάτος, δεν χρειάζομαι περισσότερο. Έχω μεγάλο ΕΝΦΙΑ. Έχω υποστεί μεγάλο φοροκυνηγητό. Σε μία στιγμή η εφορία μου δέσμευσε όλη την περιουσία, παράνομα τελείως.

Ένιωσα πολύ άσχημα. Να έχεις δουλέψει 50 χρόνια και ξαφνικά να φοβάσαι ότι αύριο θα βγει σε πλειστηριασμό το γραφείο ή το σπίτι σου. Ευτυχώς δικαιώθηκα στα δικαστήρια, αλλά πληρώνω και πάρα πολλά χρήματα στην εφορία. Στο τέλος, όμως, το σημαντικό είναι να είσαι καλά με τα παιδιά και τους φίλους σου. Είναι όμορφη η ζωή».

«Υπάρχει ενδόμυχα πάντα ένας φόβος μήπως τα παιδιά μου αποκτήσουν πάθη. Όμως είμαι απόλυτος ότι όταν κάνεις παιδιά, πρέπει να είσαι πάνω από τα παιδιά σου. Όλα είναι θέμα αγωγής και παιδείας. Όταν διαλύθηκε ο γάμος μου, τα παιδιά μου ήταν 5 και 2 ετών. Είχα μία πολύ μεγάλη αγωνία ποιες θα ήταν οι επιλογές ζωής της πρώην συζύγου μου η οποία θα είχε και την επιμέλειά τους, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να την πάρω εγώ. Μπορώ να σας πω ότι μου προσφέρθηκε κιόλας, όμως είχα την αντίληψη να μην πάρω τα παιδιά, γιατί χωρίς τη μητέρα τους δεν μπορούν να μεγαλώσουν ποτέ.

Όταν κάνεις παιδιά πρέπει να συνειδητοποιείς ότι η ζωή δεν ανήκει σε εσένα, αλλά πρώτα στα παιδιά σου κι εσύ πρέπει να κάνεις οτιδήποτε για να νιώθουν αγάπη και ασφάλεια. Εγώ και ο αδερφός μου έχουμε μεγαλώσει σε μία πολύ φτωχή οικογένεια, μία οικογένεια ερωτευμένων ανθρώπων. Στερούμασταν τα πάντα, όμως ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι και δυνατοί που δεν νιώσαμε ποτέ ότι μας λείπει κάτι», επισήμανε έπειτα για τα παιδιά του, ενώ για την πρώην σύζυγό του, τόνισε:

«Δεν έχω συζητήσει ποτέ με την πρώην σύζυγό μου το πώς πρέπει να φέρεται. Επίσης, δεν έχω πει ποτέ στα παιδιά μου ότι έχω ένα παράπονο. Ποτέ τα παιδιά μου δεν μας είδαν να έχουμε έναν έντονο διάλογο κι αυτό είναι ένα από τα μυστικά που τα παιδιά μας είναι ισορροπημένα. Τα παιδιά μόλις μεγάλωσαν λίγο ήρθαν και έμειναν μαζί μου, χωρίς δικαστικές αποφάσεις από την άλλη πλευρά, χωρίς να αποκοπεί η σχέση με τη μητέρα τους η οποία ήταν ελεύθερη ανά πάσα στιγμή να έρθει στο σπίτι, αυτό που εγώ έφτιαξα για τα παιδιά μου».

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά της με το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, αποκάλυψε: «Δεν μιλήσαμε ποτέ. Το έμαθα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν είχα κανέναν λόγο να τη συμβουλέψω. Κάποια στιγμή με ρώτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης αν έχω αντίρρηση. Όχι μόνο δεν είχα αντίρρηση, αλλά αν μπορούσε να είναι κάθε μέρα στην τηλεόραση να μιλάει, γιατί είναι μορφωμένη κοπέλα, έχει τελειώσει κλασικό μπαλέτο στο Λονδίνο, είναι καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και μιλάει ξένες γλώσσες… Είναι παρεξηγημένη, είναι πολύ πιο αξιόλογη από αυτό που φαίνεται. Μη βλέπετε που εμείς στη ζωή μας δεν τα πήγαμε καλά, αυτό δεν έχει σημασία. Δε θα την ψηφίσω, γιατί έχω πολιτικές επιλογές με βαθιές ρίζες από το παρελθόν».

Related posts

«Δεν μπορώ να το διαχειριστώ, είναι σαν αδελφός μου…»: Σε άσχημη κατάσταση ο Αρναούτογλου με αυτό που έπαθε ο Σταρόβας

Απασφάλισε η Καλομοίρα: «Δεν θα μπορούσα να ξανατραγουδήσω στα μπουζούκια»

Συγκλονίζει η Λένα Δροσάκη: “Όταν χρειάστηκε να πούμε στον γιο μου ότι χωρίζουμε με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τρόμαξα”