«4 χρόνια χωρίς, φεύγουν οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν…» – Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Δανάη Μπάρκα για την Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά άφησε την τελευταία της πνοή στις 22 Φεβρουαρίου 2020 σε ηλικία 89 ετών και μας άφησε ως κληρονομιά ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας…τα ποιήματά της.

Η Δανάη Μπάρκα αναπολεί τις στιγμές που έζησε με την Κική Δημουλά

H παρουσιάστρια-ηθοποιός και η αείμνηστη ποιήτρια είχαν μια πολύ ξεχωριστή σχέση και όπως η ίδια η Δανάη Μπάρκα έχει αναφέρει, αγαπούσε την ποιήτρια σαν γιαγιά της.

«4 χρόνια χωρίς. Φεύγουν οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν και δεν μεγαλώνουμε πια το ίδιο όμορφα», έγραψε η Δανάη Μπάρκα στη φωτογραφία της.

Και μοιράστηκε το story πίσω από τη συγκεκριμένη λήψη αναφέροντας: «Εδώ σε μια έξοδο για βραδινό που εγώ προσπάθησα να βγάλω φωτογραφία και εκείνη μου ψιθύριζε αστεία».

Το 2018 η Κική Δημουλά και η κόρη της πραγματοποίησαν σπάνια δημόσια εμφάνιση, δίνοντας το παρών στην πρεμιέρα της παράστασης «Ουρανία», στο Θέατρο 104, όπου πρωταγωνιστούσε η Δανάη Μπάρκα.

Η Δανάη Μπάρκα είχε εξηγήσει παλαιότερα μέσα από τα Instagram-stories της πως η αείμνηστη ποιήτρια δεν της άφησε ως κληρονομιά τα τελευταία της ποιήματα, (όπως λανθασμένα είχε γραφτεί σε κάποια μέσα) αλλά της είχε κάνει αφιέρωση σε ένα από τα πολλά βιβλία που της χάριζε κατά καιρούς.

«Επειδή έχει γίνει μεγάλη αναπαραγωγή, θα παρακαλέσω να διευκρινιστεί ότι ουδέποτε η αγαπημένη μου Κική Δημουλά, που όντως είχα σαν γιαγιά μου λόγω της οικογενειακής μας σχέσης, μου άφησε κληρονομιά τα ποιήματά της. Πρόκειται για μία από τις πολλές αφιερώσεις της στα βιβλία που πάντα μου χάριζε. Ας σεβαστούμε την τεράστια απώλεια και ας είμαστε διακριτικά δίπλα στην οικογένειά της που χρειάζεται μόνο ηρεμία και αγάπη. Κληρονομιά είναι η ίδια και το έργο της, για όλους μας. Ευχαριστώ», έγραψε η Δανάη Μπάρκα.

Related posts

«Ποταμός» η Έλενα Τσαβαλιά για τον Σεφερλή: «Ο Μάρκος δε με ήθελε και τον τιμώρησα με…»

Βαρύ πένθος για την Δανάη Μπάρκα: Το σπαρακτικό αντίο & η στήριξη στην οικογένεια της

«Μαύρισε ο ουρανός» για τον Νίκο Χατζηνικολάου – Η ανακοίνωση που τον λύγισε