Θέλουν να τον υιοθετήσουν: Έξυπνος παπαγάλος τραγούδησε και ακούστηκε από διασώστες κατά τη διάρκεια του σεισμού στην Τουρκία

Το πουλί παρέμεινε μέσα σε μια τρύπα ενώ έβγαζε ήχους που βοήθησαν τους διασώστες να φτάσουν ως εκεί με την εξυπνάδα του.

Το περιστατικό

Στις 6 Φεβρουαρίου η γη σείστηκε και κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της στην Τουρκία και τη Συρία. Οι αρχές κατέγραψαν συνολικά 35.225 θανάτους μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σε αυτές τις χώρες.Και αφού η καταστροφή ήταν τέτοια, πολλά κτίρια και σπίτια κατέρρευσαν, αφήνοντας τους κατοίκους τους εγκλωβισμένους στα ερείπια.Μέσω των κοινωνικών δικτύων και των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, έχουν γίνει γνωστές πολλές ιστορίες θαυματουργών διασώσεων ανθρώπων που επέζησαν αρκετές ώρες, ακόμη και μέρες, μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν.

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστή μια διαφορετική περίπτωση: οι διασώστες βρήκαν ένα μικρό πουλί ζωντανό κάτω από τα ερείπια.Σύμφωνα με πληροφορίες του Caraota Digital , οι διασώστες έφτασαν σε ένα κτίριο κατοικιών που είχε καταρρεύσει και ήλπιζαν να βρουν κάποιον ζωντανό. Εκτός από αυτό, ένιωσαν έναν θόρυβο που δεν φαινόταν ανθρώπινος.Αφού έψαξαν ακούραστα για την πηγή αυτού του ήχου, οι πυροσβέστες συνειδητοποίησαν ότι ένας παπαγάλος ξεκουραζόταν σε μια μικρή τρύπα . Το πουλί ήταν σώο και αβλαβές και δεν φάνηκε να έχει εμφανή τραυματισμούς από τον σεισμό.

Τον ονόμασαν “θαύμα”

Καθώς ήταν σχεδόν αδύνατο για ένα πουλί τέτοιου μεγέθους και με τόσο εύθραυστο σώμα να επιζήσει από τέτοια καταστροφή, οι πυροσβέστες το ονόμασαν «Θαύμα».
Οι περισσότεροι χρήστες των κοινωνικών δικτύων χάρηκαν με την ανακάλυψη του παπαγάλου, ο οποίος προφανώς ανήκε σε έναν από τους ανθρώπους που ζούσαν σε εκείνο το συγκρότημα κατοικιών που είχε καταστραφεί ολοσχερώς.Μάλιστα, το πουλί κατάφερε να ξεφύγει από το κλουβί του, αφού την ώρα που βρέθηκε ήταν σκαρφαλωμένο σε μερικά τούβλα.Οι διασώστες δεν ξέρουν ακόμα τι να το κάνουν. Η επιλογή να υιοθετηθεί από έναν από αυτούς έχει εξεταστεί, αλλά η εναλλακτική που αποκτά περισσότερη δύναμη είναι να το αφήσουν σε ένα καταφύγιο ζώων όσο η καταστροφή ηρεμεί.

Related posts

“Το μωρό έχει και πατέρα” Η Μαίρη Συνατσάκη ξεσάλωσε το Πάσχα στην Πάρο σε μαγαζί με δυνατή μουσική

Πίνω και μεθώ: Βγήκε στη φόρα μετά θάνατον, η σπάνια φωτό της Παναγιωτοπούλου με την εθνική μας σταρ

Όλοι τον θέλουν για πεθερό! Η κόρη του Σφακιανάκη είναι από τις ωραιότερες Ελληνίδες αυτή τη στιγμή