Δεν θα ξεχαστεί ποτέ: Έτσι ξεψύχησε ο σκύλος-ήρωας Proteo στον σεισμό της Τουρκίας

Ο σκύλος διάσωσης Proteo πέθανε λόγω των καιρικών συνθηκών στην Τουρκία και όχι κατά τη διάρκεια κάποιας διάσωσης όπως έλεγαν.

Ποιος ήταν ο διάσημος σκύλος

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την αιτία θανάτου του σκύλου διάσωσης Proteo, ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία για να σώσει τα θύματα του σεισμού.Οι σκύλοι διάσωσης ταξίδεψαν από τις 7 Φεβρουαρίου στην Τουρκία για να βοηθήσουν στη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών, αν και δυστυχώς είναι ένα πολύ περίπλοκο έργο που έχει τραυματίσει ζευγάρια σκύλων και
μερικοί πέθαναν στο στόχο, όπως συνέβη με τον Proteus . Τώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ή Σεντένα , επιβεβαίωσε ότι πέθανε λόγω των καιρικών συνθηκών της τουρκικής χώρας.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του Proteo, του σκύλου διάσωσης , θεωρήθηκε ότι είχε συμβεί στη μέση των προσπαθειών διάσωσής του λόγω μιας απροσδόκητης κατάρρευσης, αλλά το ίδρυμα και ο κύριος εκπαιδευτής του, Carlos Villeda , επιβεβαίωσαν την αιτία του θανάτου του . Ο Proteo ήταν ένας Βελγικός Ποιμενικός Μαλινουά που έδωσε τα πάντα για να αποκαταστήσει τη ζημιά του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που άφησε μια μνημειώδη καταστροφή στη Μέση Ανατολή και δυστυχώς έπρεπε να φύγει.

«Η αιτία του θανάτου αυτού του διάσημου συντρόφου του οφειλόταν στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε εκείνη τη χώρα ωστόσο, η ζωή του θα μείνει στη μνήμη ως ο ήρωας που ήταν, επιβεβαιώνοντας ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι και θα είναι ένας σκύλος, που προσφέρει τη δικιά του ζωή για να προστατεύει τον
άνθρωπο», σχολίασε με μεγάλη λύπη η Σεντένα .

Ο σκύλος διάσωσης Proteo ήταν ένα από τα 10 ζευγάρια σκύλων που ήρθαν να βοηθήσουν στην Τουρκία μετά τον σεισμό , σημαντικό στοιχείο της Πρώτης Στρατιωτικής Αστυνομικής Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο No.1-A , στην Πόλη του Μεξικού. Αυτός ο Βελγικός Ποιμενικός στάλθηκε από τη Σεντένα για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης που χρειάζονται επίσης απεγνωσμένα στη Συρία.

Ο Πρωτέας είχε υψηλό βαθμό εκπαίδευσης και μεγάλη εμπειρία στην αναζήτηση και διάσωση ανθρώπων με ή χωρίς ζωή, οπότε ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος σκύλος. Το ηρωικό του έργο θα μείνει πάντα στη μνήμη των προπονητών του και σε όλο το Μεξικό, γιατί πριν από την Τουρκία ήταν ήδη αφοσιωμένος στο να είναι «Supercan».

Τα μεγαλύτερά του επιτεύγματα

Συμμετείχε σε έργο ανθρωπιστικής βοήθειας τον Οκτώβριο του 2015 στη Γουατεμάλα, μετά την κατολίσθηση στη γειτονιά Cambray II της Santa Catarina Pinula.

Τον Απρίλιο του 2016 στάλθηκε στον Εκουαδόρ, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 βοήθησε στο έργο του Plan DN-III στην Τσιάπας, μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

Υποστήριξε τον σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου 2017 στην Πόλη του Μεξικού, όπου ήταν παρών και ο σκύλος διάσωσης Φρίντα.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, στάλθηκε στην Οαχάκα για να υποστηρίξει τις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Αγκάθα.

Το θάρρος, η εκπαίδευση και η ενσυναίσθηση του για τους ανθρώπους τον οδήγησαν να ξεχωρίσει βοηθώντας στη διάσωση ενός ανηλίκου ζωντανού και στην ανάκτηση 14 σορών που έμειναν κάτω από τα ερείπια του σεισμού στην Τουρκία, οι τελευταίοι κόποι του Πρωτέα που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το βίντεο για εκείνον

Related posts

“Το μωρό έχει και πατέρα” Η Μαίρη Συνατσάκη ξεσάλωσε το Πάσχα στην Πάρο σε μαγαζί με δυνατή μουσική

Πίνω και μεθώ: Βγήκε στη φόρα μετά θάνατον, η σπάνια φωτό της Παναγιωτοπούλου με την εθνική μας σταρ

Όλοι τον θέλουν για πεθερό! Η κόρη του Σφακιανάκη είναι από τις ωραιότερες Ελληνίδες αυτή τη στιγμή