Συντετριμμένη η Μάρα Ζαχαρέα: Δεν άντεξε και λύγισε στην κηδεία του πατέρα της, Αιμίλιου

Το τελευταίο «αντίο» στον Αιμίλιο Ζαχαρέα είπαν φίλοι , συγγενείς και φυσικά η αγαπημένη του κόρη.

Μάρα Ζαχαρέα: Το τελευταίο αντίο στον μπαμπά της

Η πολιτική κηδεία του οικονομολόγου τελέστηκε στο Α΄ Νεκροταφείο, ενώ η κόρη του, Μάρα Ζαχαρέα δε μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. Στο πλευρό της δημοσιογράφου στάθηκαν φυσικά ο σύζυγος της, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και τα παιδιά τους.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Ανάμεσά τους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ράνια Σβίγκου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μάρα Ζαχαρέα: Όσα ξέρουμε για τον πατέρα της

Ο οικονομολόγος Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

Μάρα Ζαχαρέα: Φωτογραφίες από την τελετή

Related posts

“Μου απαγόρευσε”: Η θλιβερή ιστορία του Θανάση Κουρλαμπά για τον γιο του που κάνει μπαλέτο

«Σοβαρά τώρα;»: Σούσουρο με τη νέα αμακιγιάριστη φωτό της Ελένης, ποζάρει με το κομπινεζόν της

“Τον ακυρώνω εδώ και τώρα” Σούσουρο με τον γάμο του Κασσελάκη στην Κρήτη μετά από αυτό που έμαθε