Χρόνια μετά στο φως: Σπάνιες φωτό του Νίκου Ξανθόπουλου με τη σύζυγό του και τα παιδιά του

Ο Νίκος Ξανθόπουλος εκτός από πολύ αγαπητός ηθοποιός, είχε κερδίσει το ελληνικό κοινό για το τραγούδι του, την απλότητα του χαρακτήρα του αλλά και το πόσο αγαπημένος ήταν με την οικογένειά του.

Ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού

Την τελευταία του πνοή, άφησε χθες (22/1) ο Νίκος Ξανθόπουλος, σε ηλικία 89 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του και τον καλλιτεχνικό κόσμο για τον σπουδαίο ηθοποιό.

Το «παιδί του λαού» όπως ήταν γνωστός, καθώς στις ταινίες του έπαιζε κυρίως το ρόλο του φτωχού και του κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, νοσηλευόταν για πάνω από ένα μήνα στην εντατική, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη με την ηθοποιό Ελένη Καρπέτα και τη δεύτερη με την Εριφύλη Ξανθοπούλου, όπου έμειναν μαζί τα τελευταία 50 χρόνια.

Η αγαπημένη του σύζυγος

Η σύζυγός του, στεκόταν «βράχος» στο πλευρό του και τον βοηθούσε σε οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Ήταν η «ήσυχη δύναμη» και ειδικά το τελευταίο διάστημα που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου, εκείνη δεν έφυγε ποτέ από δίπλα του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος σε ανάρτηση του στο Facebook πριν από περίπου ένα μήνα, ανέβασε μία φωτογραφία με λουλούδια, τα οποία είχε τοποθετήσει η σύζυγός του στο σπίτι και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Τα μανουσάκια της Εριφύλης μοσχοβολούν στο σαλόνι…», δείχνοντας έτσι ότι την σκεφτόταν κάθε στιγμή.

Ο σπουδαίο ηθοποιός είχε τέσσερα παιδιά, τον Αντώνη, τον Γιώργο, τον Δημήτρη και την Μαρία, με τα οποία ήταν πολύ δεμένος και περνούσε αρκετό χρόνο μαζί τους είτε στην Αθήνα, είτε στην Μυτιλήνη που πήγαιναν συχνά για διακοπές. Τα αγαπούσε και τα στήριζε σε κάθε τους βήμα.

«Τα καλοκαίρια πηγαίναμε πάντοτε στη Μυτιλήνη .Εκεί στην Νεάπολη και μέχρι πέρα από το αεροδρόμιο, ίσαμε του Σιφναίου κι ακόμα πιο πέρα στης Μπότζαινας και τον Άγιο Ερμογένη έφτανε η χάρη μας. Να κολυμπήσουμε με τα παιδάκια, να χαρούνε τη θάλασσα και εμείς να χαρούμε αυτά και λιοψημένοι και θεονήστικοι ν ανηφορήσουμε για το Πληγώνι το χωριό της Εριφύλης που μάς περίμενε η γιαγιά Ειρήνη με τα υπέροχα φαγητά της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξανθόπουλος σε ανάρτηση του με τα παιδιά του.

Με τα εγγόνια του

Ο Νίκος Ξανθόπουλος περνούσε επίσης αρκετό χρόνο με τα εγγόνια του, μικρά και μεγάλα. Σε ανάρτηση που έκανε πριν από περίπου 8 μήνες στο facebook, ο ηθοποιός κάνει βόλτα με την μικρή του εγγονή τη Λενιώ κρατώντας την από το χέρι, μία τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε παππού και εγγόνι.

Σε άλλη φωτογραφία που ανήρτησε ο ηθοποιός, φωτογραφίζεται με τα εγγόνια του, μέσα στο σπίτι τους, δείχνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος και σε μία άλλη παλαιότερα με τον μικρό εγγονό του τον Νίκο σε ηλικία 13 ετών.

«Δύο Νικολάδες. Ο πιο μεγάλος και ο πιο μικρός, που έκλεισε σήμερα τα δεκατρία. Να ‘χει αστέρι στη ζωή του, να είναι ευτυχισμένο το πουλάκι μου, προκομμένο και τυχερό. Γιατί η ζωή έχει πολλή ανηφόρα», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Οι φωτογραφίες με την οικογένεια του

Related posts

Έγινε γνωστό πριν από λίγο: “Έσκασαν” τα δυσάρεστα νέα για την Ελεονώρα Μελέτη, ραγδαίες εξελίξεις

Μακριά μανίκια, κλειστό από παντού: Η Κατερίνα Λιόλου με μια απροσδόκητη εμφάνιση που δεν μας έχει συνηθίσει

Είναι 53, δείχνει κοριτσάκι: 20 χρόνια μετά το Fame Story η Μάρω Λύτρα εντυπωσιάζει ακόμα με την ομορφιά της