Δείτε Ποια Είναι τα Παραδοσιακά Ρούχα Γάμου ανά τον Κόσμο! Με της Ινδίας πάθαμε Πλάκα!

Τα σημερινά κλασικά νυφικά έγιναν δημοφιλή τον 19ο αιώνα, χάρη στη Βασίλισσα Βικτώρια. Ήταν η πρώτη γυναίκα που φόρεσε λευκό νυφικό! Πριν από αυτήν, οι γυναίκες θα επέλεγαν ένα παραδοσιακό ένδυμα ή ένα φόρεμα που θα ταίριαζε στη μόδα της εποχής.

Σήμερα, είναι σπάνιο να βρείτε νυφικό που να μην είναι λευκό. Ωστόσο, σε μερικούς πολιτισμούς, ειδικά στην Ασία και την Αφρική, τα νεαρά ζευγάρια εξακολουθούν να προτιμούν την παραδοσιακή ενδυμασία γάμου.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, οι νύφες συχνά αλλάζουν δύο ή και περισσότερα φορέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής – λευκά και κόκκινα.

Γκάνα

Οι παραδοσιακοί γάμοι της Γκάνας είναι πολύ χρωματιστοί. Τα εθνικά τους ρούχα ποικίλουν σε χρώματα και σχέδια. Κάθε οικογένεια έχει το δικό της μοτίβο.

Ρουμανία

#wedding #girl #weddinginspiration #valmaryweddinginspiration #romanianwedding #romania #nuntaromaneasca

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @weddinginspiration.eu στις

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Ρουμάνων προτιμούν τους γάμους με μοντέρνο στυλ. Ωστόσο, οι παραδοσιακές τελετές συνεχίζουν ακόμα να γίνονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Αν και η Ρουμανία δεν είναι μεγάλη, κάθε μία από τις περιοχές της έχει τα δικά της γαμήλια κοστούμια.

Σάμι, Βόρεια Ευρώπη

Τα παραδοσιακά φορέματα τους, μπορούν να πουν πολλά για τους ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, τα τετράγωνα κουμπιά σημαίνουν ότι το άτομο είναι παντρεμένο, ενώ οι ελεύθεροι άνθρωποι φορούν ζώνες με στρογγυλά κουμπιά.

Σρι Λάνκα

Photo credits: Chanuka Thiyambarawatte #wedding_shoot #sri_lankan_wedding #traditional_wedding #kandyan #instawedding #brideandgroom

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akila Amunugama (@aki_amz) στις

Η νύφη γίνεται συχνά το κέντρο της προσοχής την ημέρα του γάμου της. Ωστόσο, αν βρεθείτε σε ένα παραδοσιακό γάμο της Σρι Λάνκα, πιθανότατα να μη μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από τον γαμπρό.

Ινδία

Κόκκινα ή ροζ νυφικά είναι το παραδοσιακό ένδυμα για τις νύφες στην Ινδία. Στις βόρειες περιοχές, οι έγγαμες γυναίκες φορούν μια κόκκινη κουκκίδα στο κέντρο του μετώπου τους.

Σκωτία

Στη Σκωτία, ο γαμπρός φοράει την παραδοσιακή φουστανέλα της φυλής του. Μετά τη γαμήλια τελετή, ο γαμπρός βάζει ένα σάλι διακοσμημένο με τα χρώματα της φυλής γύρω από τους ώμους της νύφης, για να επισημάνει την ένταξή της στη νέα της οικογένειά.

Πακιστάν

Tag below the details? #pakistaniweddings #bridal #bride #groom #couture

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?Pakistani Weddings? (@pakistaniweddings) στις

Παρόλο που το Πακιστάν είναι Ισλαμικό κράτος, οι παραδόσεις του έχουν πολλά κοινά με τα Ινδικά έθιμα. Ο σχεδιασμός περίπλοκων σχεδίων στα χέρια της νύφης και το κόκκινο νυφικό, είναι τα πιο δημοφιλή από αυτά.

Αιθιοπία

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά η Αιθιοπία είναι η μόνη χώρα στην Αφρική όπου ο Χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία. Η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί, ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιθιοπίας. Γι’ αυτό, η γαμήλια τελετή μοιάζει με εκείνη των Ελλήνων ή των Ρώσων.

Ινδονησία

Aessan Gede dan Aesan Paksangko Pakaian adat Sumatra Selatan sangat terkenal dengan sebutan Aesan gede yang melambangkan kebesaran, dan pakaian Aesan paksangko yang melambangkan keanggunan masyarakat Sumatera Selatan. Pakaian adat ini biasanya hanya digunakan saat upacara adat perkawinan. Dengan pemahaman bahwa upacara perkawinan ini merupakan upacara besar. Maka dengan menggunakan Aesan Gede atau Aesan Paksangko sebagai kostum pengantin memiliki makna sesuatu yang sangat anggun, karena kedua pengantin bagaikan raja dan ratu. Pembeda antara corak Aesan Gede dan Aesan Paksongko, jika dirinci sebagai berikut; gaya Aesan Gede berwarna merah jambu dipadu dengan warna keemasan. Kedua warna tersebut diyakini sebagai cerminan keagungan para bangsawan Sriwijaya. Apalagi dengan gemerlap perhiasan pelengkap serta mahkota Aesan Gede, bungo cempako, kembang goyang, dan kelapo standan. Lalu dipadukan dengan baju dodot serta kain songket lepus bermotif napan perak. Pada Aesan Paksangkong. Bagi laki-laki menggunakan songket lepus bersulam emas, jubah motif tabor bunga emas, selempang songket, seluar, serta songkok emeas menghias kepala. Dan bagi perempuan menggunakan teratai penutup dada, baju kurung warna merah ningrat bertabur bunga bintang keemasan, kain songket lepus bersulam emas, serta hiasan kepala berupa mahkota Aesan Paksangkong. Tak ketinggalan pula pernak-pernik penghias baju seperti perhiasan bercitrakan keemasan, kelapo standan, kembang goyang, serta kembang kenango. #paradesignphotography #jakartaphotography #weddingphotography #jakartawedding #vendorwedding #tradisional #java #wedding #solo #adat #instaphoto #instanusantara #indonesia #geonusantara #traditionalweddingphotography #adatpalembang Photo by: @paradesignphotography In frame: Wendrata+Desy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paulluap (@paultenyom) στις

Οι γάμοι στην Ινδονησία, μπορεί να διαφέρουν πολύ από νησί σε νησί. Με περισσότερες από 300 εθνικές ομάδες και 6 μεγάλες θρησκείες, αυτή η χώρα αποτελεί σταυροδρόμι διαφόρων κουλτουρών και πολιτισμών.

Καυκάσιοι λαοί

#georgianwedding #bride #bridal #groom #wedding #cake #dress #weddingdress #makeup #hairstyle #love #flowers #couple #beautiful #amazing #girl #boy #ring #bridesmaid #married #decoration #luxurylife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? Georgian Brides/Weddings ?? (@myweddingofficial) στις

Σε παραδοσιακό γάμο εκεί, ο γαμπρός φορά το ειδικό πανωφόρι και έχει ένα σπαθί στη ζώνη του. Οι νύφες επιλέγουν λευκό νυφικό με εθνικά μοτίβα.

Κίνα

#traditionalweddingphotographer #chinesestyledress #beijing

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη …. (@aqb214) στις

Τα παραδοσιακά νυφικά στην Κίνα είναι κόκκινα. Σε αυτή τη χώρα, το λευκό χρώμα συμβολίζει την ώρα του πένθους και των κηδειών. Μετά το γάμο, ο γαμπρός απομακρύνει το κόκκινο πέπλο από το κεφάλι της νύφης.

Χαβάη

The Perfect Moment…. Styled by @graceandlacemaui thanks for the tag!!! #weddingphotography #weddingstyle #hawaiiweddings #stylishbride #weddinginspiration #bride #beachbride #wedinspiration #destinationwedding

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Champagne and Cake (@champagneandcake) στις

Στους παραδοσιακούς γάμους της Χαβάης, ο γαμπρός φοράει λευκά. Σχεδόν όλοι όσοι παντρεύονται εκεί, έχουν γιρλάντες λουλουδιών στη γαμήλια τελετή. Οι νύφες κοσμούν συχνά τα μαλλιά τους με φρέσκα λουλούδια.

Μαλαισία

Στη Μαλαισία, οι περισσότερες γαμήλιες τελετές πραγματοποιούνται κατά τη Μουσουλμανική παράδοση. Οι νύφες συχνά επιλέγουν ένα νυφικό σε αποχρώσεις του μωβ, βιολετί ή cream.

Εβραίοι της Υεμένης

#yemenitewedding #yemenite #jewish #wedding #yemenitebride #artistic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dvorah Malin Goldman Tsubarah (@goldmantsubarah) στις

Οι περισσότερες Εβραϊκές κοινότητες δεν έχουν ειδικά γαμήλια ρούχα, αλλά οι Εβραίοι της Υεμένης είναι η εξαίρεση αυτού του κανόνα. Τα κορίτσια εδώ συνήθως παντρεύονται ντυμένα με ειδικές στολές, τις οποίες κληρονομούν από τους προγόνους τους. Νότια

Κορέα

???? #congratulations #sunduckandchris #traditionalkoreanwedding #seoul #seoul_korea #visit_korea

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hello ? sonia (@hellosonia) στις

Οι παραδοσιακοί γάμοι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, ο γαμπρός πρέπει να κουβαλήσει τη γυναίκα του γύρω από το τραπέζι, στην πλάτη του. Αυτό συμβολίζει ότι η νύφη μπορεί να βασιστεί στον σύζυγό της.

Νορβηγία

Στη Νορβηγία, είναι συνηθισμένο να φορούν μια παραδοσιακή Νορβηγική φορεσιά στις ειδικές περιστάσεις, όπως είναι οι γάμοι και οι βαφτίσεις.

Μπαλί, Ινδονησία

Τα παραδοσιακά ενδύματα γάμου περιλαμβάνουν πολλές περίπλοκες λεπτομέρειες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελετής, τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη φορούν κοσμήματα χρυσού στα κεφάλια τους.

Νιγηρία

Culture… Tradition w/@klalaphotography #africanwedding #yorubawedding #yoruba #nigeria #nigerianbride #nigerianwedding #africanbridal #africanstyle #wedding #groom #mariage #blacknwed #mariagetraditionnel #mariageafricain

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη blackNwed Wedding Mag (@blacknwed) στις

Οι νύφες συχνά επιλέγουν φωτεινά γαμήλια ρούχα και φορούν το παραδοσιακό Gele στο κεφάλι. Ωστόσο, οι γαμπροί εκεί είναι εξίσου κομψοί με τις γυναίκες.

Credit: brightside.me

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι