7 Λάθη που κάνεις με την επιλογή των ρούχων σου και καταστρέφεις την εικόνα σου. Δες ΤΙ να φορέσεις για να είσαι πάντα κομψή!

Μπορείτε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο όλη την ώρα, να τρώτε μόνο πράσινα μήλα, να πηγαίνετε για τρέξιμο κάθε πρωί και να καταλήγετε με το σώμα των ονείρων σας… αλλά τότε μπορείτε να χαλάσετε όλα, επιλέγοντας τα λάθος ρούχα.

Ακολουθεί μια σειρά από άκρως αποτελεσματικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε πάντα τα σωστά ρούχα για σας.

Μεγάλα τετράγωνα

Τα ρούχα που έχουν μεγάλο καρό μοτίβο, μπορεί να σκοτώσουν εντελώς τις γραμμές σας. Φαίνονται κομψά, αλλά δίνουν την εντύπωση ότι είστε αρκετά πιο παχιές στους γοφούς. Είναι καλύτερο, να επιλέγετε ρούχα με πιο ουδέτερα μοτίβα ή απλά χρώματα.

Οριζόντιες στάμπες

Οι οριζόντιες στάμπες, δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερου μεγέθους. Αλλά αν αγαπάτε τα ριγέ ρούχα, μην απελπίζεστε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αλλάξετε την κατεύθυνση: οι κάθετες ρίγες επιτυγχάνουν το αντίθετο, καθιστώντας σας πιο ψηλές και λεπτές.

Υπερβολική διακόσμηση

Ατελείωτα βολάν, πτυχώσεις και διακοσμητικά στοιχεία προσθέτουν τουλάχιστον δύο μεγέθη στην εμφάνισή σας. Προσπαθήστε να επιλέγετε ρούχα με την ελάχιστη ποσότητα διακοσμήσεων, όπως αυτά με φερμουάρ.

Μεγάλες στάμπες με οριζόντια στοιχεία

Οι μεγάλες στάμπες σας κάνουν να φαίνεστε βαρύτερες και παχύτερες, ενώ τα σανδάλια με μακριά κορδόνια που ανεβαίνουν στα πόδια, σας κάνουν να φαίνεστε κοντύτερες. Από την άλλη πλευρά, μια βαθιά λαιμόκοψη και μια σχισμή στη φούστα σας, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερες.

Στρογγυλή λαιμόκοψη

Η στρογγυλή λαιμόκοψη σε ένα φόρεμα, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είστε πολύ πιο βαριά από ό, τι πραγματικά είστε, ενώ μια ν-σχήματος λαιμόκοψη, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πραγματικά κομψή.

Φαρδιές οριζόντιες ρίγες

Το μόνο χειρότερο πράγμα από τις οριζόντιες ρίγες στα ρούχα, είναι οι φαρδιές και φωτεινές οριζόντιες ρίγες. Το είδος της φούστας που βλέπετε στην αριστερή εικόνα, είναι ότι χειρότερο για το σώμα σας. Ένα μονόχρωμο φόρεμα, ένα μικροσκοπικό έντυπο και μια φαρδιά μαύρη ζώνη στη μέση, από την άλλη πλευρά, θα τονίσουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά σας και θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο αδύνατες.

Έντονα χρώματα

Τα φωτεινά χρώματα σας κάνουν να φαίνεστε παχύτερες, με πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό, τι με τις πιο σκούρες αποχρώσεις. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες, από δύο όμοιες ριγωτές μπλούζες – η μόνη διαφορά μεταξύ τους, είναι το χρώμα τους. Αριστερά, η μέση και οι ώμοι της κοπέλας εμφανίζονται πολύ πιο γεμάτα από ό, τι στα δεξιά, όπου οι ρίγες της κορυφής της είναι πολύ πιο ζεστές.

Τα χαμηλότερα μισά των δύο, διαφέρουν επίσης – το μαύρο συνήθως κάνει κάποιον πιο αδύναμο, αλλά ο σχεδιασμός μπορεί να καταστρέψει το αποτέλεσμα. Το φαρδύ παντελόνι που μοιάζουν με φόρεμα στα αριστερά, κάνει το κορίτσι να φαίνεται πολύ πιο παχύ σε σύγκριση με τα δεξιά.

Μπόνους: τέλεια τζιν

Για να επιλέξετε το τέλειο τζιν, πρέπει να έχετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα:

  • Υπάρχει μια τέλεια κοπή για κάθε τύπο σώματος.
  • Να πηγαίνετε στο ένα μέγεθος μικρότερο από αυτό που σας είναι άνετο στο κατάστημα, διαφορετικά τα τζιν θα τεντώσουν και θα καταστρέψουν την εμφάνισή σας.
  • Τα σκούρα χρώματα θα φαίνονται πάντα πιο σοφιστικέ και θα ανοίγουν περισσότερες επιλογές.
  • Να ελέγχετε τις ραφές, τις τσέπες και το τέντωμα του υφάσματος, ακόμη και αν ψωνίζετε από ένα high-end κατάστημα.

Credit: BrightSide

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι