15 Ασυνήθιστες Παραδοσιακές Ενδυμασίες από όλο τον Κόσμο!

1. Πόντσο – Χιλή
Το πόντσο δεν έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό. Αποτελείται από ένα απλό σεντόνι με άνοιγμα για να περνάει το κεφάλι και είναι το απαραίτητο σουβενίρ για κάθε ταξιδευτή στη Νότια Αμερική.

2. Ushanka – Ρωσία
Το μοντέρνο ushanka με το στρογγυλό πάνω μέρος του, αναπτύχθηκε τον 20ο αιώνα και έγινε σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης και μετέπειτα της Ρωσίας.

3. Gho – Μπουτάν
Είναι υποχρεωτικό για τους κατοίκους του Μπουτάν να φοράνε την παραδοσιακή αυτή φορεσιά. Οι άντρες φοράνε gho, μια ρόμπα μέχρι το γόνατο που δένεται με μια ζώνη “keram” στη μέση. Περιλαμβάνει επίσης ένα φουλάρι “kabney” για άτομα μεγαλύτερου κύρους.

4.Dirndl – Αυστρία
Το dirndl αποτελείται από έναν κορσέ, μια μακριά φούστα και μια ποδιά. Το φοράνε κυρίως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας σε αγροτικές περιοχές. Προσοχή στον κόμπο της ποδιάς: το σημείο που είναι δεμένος υποδεικνύει την οικογενειακή κατάσταση μιας γυναίκας και μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση…

5. Sombrero Vueltiao- Κολομβία
Σημαίνει “αυτός που ρίχνει σκιά” και ξεχωρίζει από το κλασικό sombrero επειδή διαθέτει άσπρες και μαύρες ρίγες. Είναι το εθνικό σύμβολο της Κολομβίας και μπορεί να διπλωθεί με τρόπο που να χωράει στην τσέπη σας!

6. Μπερές – Γαλλία
Οι Γάλλοι δεν μπορούν να διώξουν το στερεότυπο του άντρα που φοράει λίγο στραβά έναν μπερέ. Χρησιμοποιούνταν στο στρατό, αλλά ο μπερές σχετίζεται επίσης και με τους αγρότες της Βρετάνης, γνωστών και ως “Onion Johnnies”.

7. Lederhosen – Γερμανία
Το Lederhosen συναντάται κυρίως στη Βαυαρία και είναι ένα ανθεκτικό ρούχο ιδανικό για τις καθημερινές εργασίες, όπως η κατανάλωση μπίρας κατά τη διάρκεια του Oktoberfest…

8. Babouches – Μαρόκο
Η λέξη προέρχεται από την γαλλική εκδοχή της περσικής λέξης papoosh (“pa”= πόδι και “poosh”=κάλυμμα). Αυτό το δημοφιλές μαροκινό παπούτσι βγαίνει σε διάφορα χρώματα και σχέδια, συχνά διακοσμημένο με πούλιες και κεντήματα.

9. Κιμονό – Ιαπωνία
Η λέξη κιμονό σημαίνει “αυτό που φοριέται”. Οι συνδυασμοί των χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν ότι κάποιος ανήκει σε μια συμμορία Samurai, την πολιτική του τάξη ή τις αρετές του. Το κόκκινο σημαίνει μεγαλείο και πάθος, ενώ το μοβ αθάνατη αγάπη…

10. Τσόκαρα – Ολλανδία
Τι πιο άνετο από ένα ζευγάρι ξύλινα παπούτσια, ε; Τα τσόκαρα φοριούνται σε διάφορες χώρες, αλλά η Ολλανδία είναι η πιο διάσημη πατρίδα τους και διαθέτει το πιο παλιό ζευγάρι από το 1230.

11. Gele – Νιγηρία
Το gele είναι ένα μεγάλο και πολύπλοκο κάλυμμα κεφαλιού και φοριέται συνήθως σε ειδικές περιστάσεις και γιορτές. Είναι φτιαγμένο από σκληρά, ελαστικά υφάσματα και φοριέται συνήθως με την παραδοσιακή φορεσιά. Όσο πιο μεγάλο, τόσο το καλύτερο!

12. Σαλβάρι – Τουρκία
Το σαλβάρι είναι ένα παραδοσιακό φαρδύ παντελόνι και προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Οι γυναίκες το συνδυάζουν με διάφορες μπλούζες με έντονα χρώματα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Οι άντρες συχνά προσθέτουν ένα “jubba” από πάνω.

13. Bunad – Νορβηγία
Φοριέται συνήθως σε γιορτές από άντρες και γυναίκες. Υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικοί τύποι που φοριούνται ανάλογα με την περίσταση και την καταγωγή.

14. Κωνικό καπέλο – Βιετνάμ
Γνωστό και ως “Non La” στο Βιετνάμ, το κωνικό καπέλο είναι δημοφιλές σε όλη την Ασία, αλλά κυρίως στο Βιετνάμ. Στο γείσο του είναι γραμμένοι στίχοι ποιημάτων και φαίνονται μόνο όταν το καπέλο βρίσκεται κάτω από φως.

15. Κιλτ – Σκωτία
Τι πιο τρέντι από έναν άντρα με φούστα; Ειδικά αν είναι καρό. Όταν οι φούστες απαγορεύτηκαν από το “Dress Act” το 1976, εξιδανικεύτηκαν σε σημείο που έγιναν εθνική φορεσιά. Αφήστε τα εσώρουχα στο σπίτι…

Credit: 9gag.com

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι