Διαλέξτε το σωστό τζιν… και φανείτε πιο αδύνατη!

Ακόμα και τα τζιν έχουν το “κόλπο” τους, που μπορεί να σας κάνει να δείχνετε πιο αδύνατη και ψηλή.

Skinny jeans, χαμηλοκάβαλα παντελόνια, με τρουκς και ξεβάματα, τζιν σε στυλ καμπάνας… και όμως δεν ταιριάζουν με κάθε σωματότυπο! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό τζιν για το σώμα σας, προσφέροντας την ισορροπία στην εμφάνιση σας… πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ένα ρούχο που φοριέται, όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και σε μια βραδινή έξοδο!

Tips ανάλογα με το σωματότυπο σας:

Αδύνατη

Σίγουρα τα skinny jeans θεωρούνται η τέλεια επιλογή για όσες έχουν αδύνατη σιλουέτα. Ακολουθήστε τη μόδα και γυρίστε τα μπατζάκια του τζιν μέχρι τον αστράγαλο, απογειώνοντας παράλληλα την εμφάνιση σας με ένα ζευγάρι γόβες. Το ψηλό τακούνι είναι ικανό να σας μετατρέψει σε ακόμα πιο ψηλή και αδύνατη. Βέβαια, εάν είστε λίγο κοντούλα, αγοράστε ένα κλασσικό jean, το οποίο να μην είναι υπερβολικά χαμηλοκάβαλο και να μην έχει γυρισμένο ρεβέρ στον αστράγαλο.

Κλεψύδρα

Όσες έχουν θηλυκές καμπύλες και λεπτή μέση, καλό είναι να επιλέξουν τζιν σε στυλ καμπάνα, που οδηγούν στη δεκαετία του ’70, αφού έτσι θα αναδείξουν τα “ατού” του σώματος τους… χωρίς βέβαια να τα τονίζουν στον υπέρμετρο βαθμό! Ιδανικά είναι τα πιο σκουρόχρωμα τζιν, αλλά και όσα έχουν ξεβάματα μόνο στο κέντρο του τζιν, δηλαδή κοντά στο γόνατο.

Μήλο

Οι γυναίκες με λίγο κοιλίτσα, εάν δώσουν έμφαση στα πόδια τους, θα μοιάζουν πιο αδύνατες! Κατάλληλα για αυτές είναι τα τζιν με ίσιες γραμμές, όπως είναι τα ελαστικά skinny jeans. Σίγουρα, δεν πρέπει να επιλέξετε παντελόνια, ούτε πολύ ψηλόμεσα, αφού θα δώσουν έμφαση στην κοιλιά σας, ούτε και υπερβολικά χαμηλοκάβαλα.

Αχλάδι

Πρόκειται για το σωματότυπο με πλούσιες καμπύλες στους γοφούς, οπότε καλό είναι να αποφύγετε τα πιο φαρδιά τζιν. Πρόκειται για ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες εξαιτίας της ψευδαίσθησης ότι θα καλύψουν κάθε σημείο του σώματος τους. Προτιμήστε τα τζιν που είναι ψηλοκάβαλα χωρίς τσέπες στο πίσω μέρος ή αυτά που έχουν λίγο καμπάνα προς το τελείωμα τους, ώστε να απολαύσετε την ισορροπία στην εικόνα σας.

Συμβουλές για να δείχνετε πιο αδύνατη με jeans!

  • Μην αγοράζετε τζιν με μεγάλες (ή καθόλου) τσέπες, ειδικά στο πίσω μέρος του παντελονιού, αφού κάτι τέτοιο θα προσθέσει αυτόματα κιλά πάνω σας.
  • Εάν φοράτε ένα σκούρο τζιν, συνδυάστε το με μπλούζες σε ανοιχτά χρώματα, ώστε να κάνετε τα βλέμματα των άλλων να επικεντρωθούν στο πάνω μέρος του σώματος σας.
  • Μην αγοράζετε τζιν σε μικρότερο μέγεθος, λέγοντας: “Τζιν είναι, θα ανοίξει!”. Πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, ώστε να ταιριάξει ιδανικά με το σώμα σας.
  • Ιδανικά είναι τα τζιν με ελαστικότητα, αφού λεπταίνουν το σώμα. Προσοχή όμως! Εάν το ύφασμα τους είναι πολύ λεπτό, θα τονίσει τις ατέλειες σας.
  • Δοκιμάστε να φορέσετε ψηλοτάκουνα με ένα τζιν και θα δείτε ότι πέρα από το στυλ, θα αποκτήσετε μεγαλύτερο ύψος και πιο slim εμφάνιση.
  • Το μαύρο χρώμα στα τζιν κάνει πιο αδύνατα τα πόδια και τους γοφούςς, ενώ το λευκό χρώμα πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ωστόσο, το κλασσικό μπλε χρώμα ταιριάζει με κάθε σωματότυπο.

[via]

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι