Έχει διχάσει το διαδίκτυο: Εσείς ΤΙ χρώμα λέτε ότι είναι ΑΥΤΗ η Τσάντα, λευκό ή ανοιχτό Μπλε;

Μια τσάντα που δημοσιεύθηκε από την Taylor Corso (@whyofcorso) στο Twiter, με τη λεζάντα “Πείτε γεια στο νέο μου μωρό“, κάποιος σχολίασε: “Λευκή. Τολμηρό.” και η Corso απάντησε: “Είναι μπλε“. Και έτσι μια νέα διαμάχη γεννήθηκε για το χρώμα της τσάντας…

Καταρχάς, η τσάντα είναι πραγματικά μπλε ή “Mystic Blue” για να είμαι ακριβής.

Και ως συνήθως, υπάρχουν μερικοί συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους προκλήθηκε μια τέτοια φασαρία, ακριβώς όπως με τη συζήτηση για το λευκό-χρυσό ή το μαύρο-μπλε φόρεμα του 2015. Πρώτα απ’ όλα, ο φωτισμός της οθόνης μπορεί να “κοροϊδέψει” την αντίληψή σας. Για παράδειγμα, ελέγξτε την εικόνα με το κινητό σας και στη συνέχεια στον υπολογιστή σας. Οι πιθανότητες είναι να παρατηρήσετε κάποια διαφορά.

Ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως σταθερότητα χρώματος, είναι επίσης πιθανό να συμβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι η αντίληψή σας για ένα χρώμα μπορεί να αλλάξει από το πλαίσιο και το πριβάλλον που βρίσκεται. Επίσης, άλλοι παράγοντες όπως το είδος του φωτισμού (αν είναι κίτρινο φως της ημέρας ή μπλέ τεχνητό φως) μπορεί να παίζουν ρόλο στην διαφορετική αντίληψη και έτσι ο εγκέφαλος μπορεί να κάνει κάποιες υποθέσεις χωρίς να έχει όμως όλες τις πληροφορίες.

Μπλε ή λευκό; Ο κακός φωτισμός, ο εγκέφαλος να κάνει τα συνήθη κόλπα του ή απλά περίεργες οθόνες; Ποιος ξέρει.

Υπάρχει μία ωραία πλοκή στο τέλος αυτής της ιστορίας, όμως. Η Corso έκανε ένα tweet στη σελίδα της για να συγκεντρώσει χρήματα για τη θεραπεία του διαβήτη, κάνοντας καλή χρήση όλης τη δημοσιότητας που είχε πάρει.

Credits: IFL Science

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι