Στον αέρα… η Eurovision: Έντονη ανησυχία με τη συμμετοχή – Κλεισμένη στο δωμάτιο και δεν βγαίνει η τραγουδίστρια

Συναγερμός έχει εκδηλωθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου φιλοξενείται ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ.

Παρά το εντυπωσιακό σόου που η Σουηδία έχει υποσχεθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, καθώς φιλοξενεί τον πρώτο ημιτελικό μέχρι τον τελικό, οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις κατά της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει ανησυχία στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Σουηδίας, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της κοινότητας.

Η κοινότητα, περίπου 1.200 μελών, φοβάται ότι ενδέχεται να βρεθεί στο στόχαστρο των μεγάλων διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου, όταν το Ισραήλ θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό, και ξανά στην ημέρα του τελικού, στις 11 Μαΐου.

«Υπάρχει μια αίσθηση ανησυχίας, έντασης. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ανησυχώ», δήλωσε στο Reuters ο Φέλιξ Κράους Σιόγκρεν, ξεναγός στη συναγωγή του Μάλμο.

«Με το Ισραήλ να συμμετέχει στην Eurovision, το κλίμα θα είναι ακόμα πιο έντονο και ίσως η συναγωγή να αποτελέσει στόχο των διαδηλώσεων. Δεν είναι κάτι αδιανόητο».

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), οργανισμός που φιλοξενεί τον διαγωνισμό, έχει αντισταθεί στις πιέσεις για αποκλεισμό του Ισραήλ και της διαγωνιζόμενής του, της Έντεν Γκολάν.

Related posts

Θάνος Λέκκας: «Κάναμε γύρισμα στους 52 βαθμούς, θέλω καλό κλίμα στις συνεργασίες μου»

Ούτε ο Κόκλας δεν την αναγνώριζε: Η μικρή Λυδία από τους Λατρεμένους Γείτονες είναι σήμερα καλλονή ξανθιά

«Η Άνδρος μου»: Η Ελένη Μενεγάκη εμφανίστηκε ντυμένη έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ