Θάυμα της Φύσης: Το Εντυπωσιακό Φαράγγι στην Πατσό Με Το Θαυματουργό εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου

Όπως γνωρίζουμε, στις 17 Ιανουαρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Αντωνίου, ονομαστού χριστιανού ασκητή της Αιγύπτου και θεμελιωτή του μοναχικού βίου στην Ανατολή.Το φαράγγι της Πατσού ή του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται 8χλμ νοτιοδυτικά της Μονής Αρκαδίου, στην καταπράσινη επαρχία Αμαρίου. Τα νερά του χύνονται στην εντυπωσιακή λίμνη του φράγματος των Ποταμών.

Το φαράγγι της Πατσού είναι γνωστό για το σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου, που κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε λατρευτικό σπήλαιο αφιερωμένο στον Κραναίο Ερμή. Γύρω από τους βράχους πηγάζει νερό, ενώ πάνω από το ναό ρέει νερό που συγκεντρώνεται ως «αγίασμα». Εντύπωση προκαλούν τα χιλιάδες χαρτάκια με προσευχές που έχουν τοποθετήσει οι πιστοί στα βράχια γύρω από το ναό. Κάτω από το ναό και δίπλα στο ποτάμι έχουν διαμορφωθεί μεγάλα πλατώματα με ξύλινους πάγκους και τραπέζια, ιδανικά για ένα πικ-νικ.

Χρειάζεται κανείς 2 ώρες για να το διασχίσει συνολικά με την επιστροφή, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι ανάπαυσης και ένα παρατηρητήριο πουλιών.

Το εκκλησάκι του θαυματουργού Αγίου Αντωνίου, προστάτη των παιδιών, ξεχωρίζει μέσα στο βράχο και φέρει κάθε είδους τάματα.
Είναι χτισμένο στην εσοχή ενός μεγάλου σπηλαίου, όπου υπάρχει πηγή που ρέει αγίασμα.

Related posts

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα

Απίστευτη αγγελία εργασίας: Δισεκατομμυριούχος αναζητά ζευγάρι να προσέχει αυτό το νησί με μισθό 180.000 ευρώ