Δείτε ΠΩΣ να εξαφανίσετε ένα ενοχλητικό σπυρί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες!

Τα σπυράκια είναι τόσο εκνευριστικά! Πάντοτε εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις και συνήθως τις πιο ακατάλληλες στιγμές.

Πόσες θεραπείες έχετε δοκιμάσει για να εξαφανίσετε ένα σπυράκι γρήγορα; Βάζοντας οδοντόκρεμα, ασπράδια αυγών και ένα σωρό άλλα υλικά. Μια αποτελεσματική τεχνική, είναι ο καθαρισμός προσώπου.

Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι, αγοράζοντας ένα ειδικό εργαλείο απορρόφησης μαύρου στίγματος, σμήγματος και σπυριών. Αν το συνδυάσετε με τα παρακάτω βήματα, θα απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο σπυράκι.

1. Βάλτε ατμό

Ανοίξτε τους πόρους σας, κάνοντας ένα ντους ή χρησιμοποιώντας ένα μπολ με ζεστό νερό για να δημιουργήσετε μια σάουνα προσώπου.

2. Απολεπίστε

Καθαρίστε το δέρμα σας με ένα καθαριστικό προσώπου, τρίβοντας το και κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε.

3. Τονώστε

Με ένα βαμβάκι, ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με ένα toner για να καθαρίσετε τους πόρους. Συμβουλή: το toner που περιέχει σαλικυλικό ή γλυκολικό, μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή μελλοντικών σπασιμάτων στο δέρμα.

4. Απορροφήστε

Αποστειρώστε το εργαλείο απορρόφησης με αλκοόλ. Τοποθετήστε το βρόχο του απορροφητήρα πάνω από το σπυράκι. Με ελαφριά πίεση, μετακινήστε το εργαλείο απαλά από την μία πλευρά στην άλλη.

5. Καθαρίστε

Καθαρίστε κάθε πύον ή κομματάκι από το πρόσωπο, σκουπίζοντας με toner, λάδι τεϊόδεντρου ή αλκοόλ. Ξεπλύνετε το εργαλείο με ζεστό σαπουνόνερο ή αλκοόλ, για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Κατόπιν, ενυδατώστε το δέρμα σας με μια oil-free κρέμα προσώπου. Εάν εμφανίσετε ερυθρότητα ή φλεγμονή, εφαρμόστε στο δέρμα μια παγοκύστη ή ζελέ αλόης βέρα. Η αλόη έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να μειώσει το πρήξιμο. Πριν βγείτε έξω, μπορείτε να καλύψετε το σημείο με λίγο concealer.

Εάν αυτός ο τρόπος σαν φαίνεται δύσκολος, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Ένα ζεστό φακελάκι με πράσινο τσάι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πίεση επάνω στο σπυράκι για να το συρρικνώσει και να μειώσει την κοκκινίλα.

Ένα άλλο σπιτικό φάρμακο είναι το ξύδι. Βάλτε λίγο στο πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι. Εάν είστε απελπισμένοι, αφήστε το επάνω στο σπυράκι για μια νύχτα.

Δοκιμασμένο είναι επίσης, να τοποθετήσετε λίγη ποσότητα λευκής οδοντόκρεμας επάνω στο σπυράκι για να το ξηράνει. Το επόμενο πρωί, καθαρίστε και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας επιμελώς και ενυδατώστε.

Credit: TipHero

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία