Όλοι μιλούν για το Δημήτρη Γιαννακόπουλο: Πήρε θέση για τον Κασσελάκη και έριξε το διαδίκτυο

Με σκληρό πολιτικό «ροκ» συνεχίζεται η τελευταία προεκλογική εβδομάδα πριν από την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πήρε θέση με σκληρά λόγια

Ηδη, λύθηκε ο πρώτος γρίφος των «συμμαχιών», με τον Νίκο Παππά να δηλώνει τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω μιας κοινής δήλωσης, αλλά και μέσα από σύντομες τοποθετήσεις του, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, στο περιστύλιο της Βουλής.
«Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης, για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην κοινή δήλωση, η οποία έθετε ως στόχο να «ξανακερδίσουμε τον κόσμο από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο», μια φράση που κυριαρχούσε στον προεκλογικό λόγο του Νίκου Παππά. Η εξέλιξη αυτή «αγκαλιάστηκε» άμεσα από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μια «εξαιρετική εξέλιξη».

Πλέον αναμένονται οι κινήσεις και των άλλων δύο υποψηφίων που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο. Είναι δεδομένο ότι η πλευρά Τσακαλώτου συγκλίνει προς την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου. Ο ίδιος, μάλιστα, τη βραδιά των εκλογών είχε προχωρήσει στην «παραδοχή» ότι «η μεταπολιτική –η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα– έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περίμενε κανείς», «καρφώνοντας» ξεκάθαρα τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τζουμάκας αποτίμησε τις εκλογές ως ένα «αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει αυτό που αποτελεί την εξέλιξη της κρίσης ηγεσίας και πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια διάσπασης που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε ερώτηση που δέχτηκε επανέλαβε ότι «υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν τάσεις διαχωρισμού στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ταυτόχρονα, μιλώντας στο Action24 ο κ. Αποστολάκης σημείωσε «η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Δηλαδή υπό μία έννοια αυτό που λέει ο κ. Καραμέρος και κάποιοι άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να μη χρειαζόταν να προχωρήσουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία» τόνισε ο κ. Αποστολάκης, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και κόντρες, όταν ο στόχος είναι να προκύψει ένα αποτέλεσμα».

«Κλειδί» τα μέλη που δεν ψήφισαν

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι αρκετά σύνθετα ενόψει του δευτέρου γύρου. Με την ίδια ευκολία που 40.000 μέλη προστέθηκαν στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου τόσα «αφαιρέθηκαν». Είναι γνωστό πως οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα μετά το συνέδριο του 2022 ξεπερνούσαν τους 170.000.

Συνεπώς, στα χαρτιά θα μπορούσε να θεωρηθεί πως περίπου 70.000 δεν πήγαν να ψηφίσουν. Αυτός ο αριθμός, ωστόσο, εκτιμάται πως δεν είναι ρεαλιστικός. «Υπάρχει κόσμος που δεν θυμάται καν πως είναι μέλος του κόμματος», έλεγε κορυφαίο στέλεχος στην «Κ». Περίπου 30.000 εκτιμάται ότι μπορούν δυνητικά να είναι ψηφοφόροι στις 24 του μηνός και να κινητοποιηθούν.

Είναι σαφές πως για να μπορέσει να επανακάμψει η Εφη Αχτσιόγλου θα επιχειρήσει την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου κοινού, που είναι πιο κομματικό και συνεπώς πιθανό να το φέρει κοντά της. Ασφαλώς, πάντως, το να «σηκωθεί από τον καναπέ» συντεταγμένα, έστω και ένα μέρος του, είναι πολύ δύσκολο.

Θέση πάντως για την… κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ και την τρομερή προβολή που έχει ο Κασσελάκης από τα Media τις τελευταίες ημέρες πήρε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η κυρία Αχτσιόγλου, με την οποία διαφωνώ πολιτικά, βιώνει έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς βιασμούς στην ιστορία από το σύστημα. Αυτό και μόνο θα με έκανε να πάω να την ψηφίσω τρέχοντας».

Δείτε την ανάρτησή του

Related posts

“Για τον μπαμπά μου εκεί ψηλά”: Η Μαρίνα Σάττι έδωσε το Ζάρι για τον τελικό της Eurovision 2024

“Μια φορά Έλενα, για πάντα Number One”: Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision & γκρέμισε το Μάλμε

“Σκουπίστε το ΟΑΚΑ, έρχεται!”: “Έριξε” το twitter η Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι στον Ημιτελικό της Eurovision