Κόντρα στα στερεότυπα: Παντρεύτηκε στα 48, γέννησε στα 53 της κι αυτή είναι η απάντησή της στα αρνητικά σχόλια

Στερεότυπα και κοινωνικά πρέπει είναι αυτά που πολλές φορές μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν ταιριάζουμε στην κοινωνία αλλά όχι για τη γυναίκα αυτή!

Τα στερεοτυπα που ξεπέρασε

Η εικόνα μιας γυναίκας στα σαράντα με ένα 10χρονο παιδί στο χέρι, οικεία και «νορμάλ». Τι γίνεται, όμως, αν δεν τα φέρει έτσι; Εάν εσύ δεν ήθελες να τα φέρει έτσι ή δεν έτυχε να βρεθεί ο κατάλληλος μελλοντικός πατέρας; Πανικός, απομάκρυνση, εξοβελισμός από τη θεάρεστη κανονικότητα και ευτυχία που φωνάζουν όλοι και όλα;

Η Κιμ δεν φανταζόταν ότι θα αποκτούσε παιδί. Αγαπούσε τα παιδιά, όμως, η προσωπική της ζωή δεν «εξασφάλιζε» τις συνθήκες που η ίδια ήθελε για να κάνει οικογένεια. Τα χρόνια περνούσαν, οι φίλες της είχαν ήδη τα δικά τους παιδιά, και η Κιμ, 44 ετών, είχε για περίπου 11 χρόνια μια αδιέξοδη σχέση.

Όταν είσαι 44 ετών και δεν είσαι παντρεμένη, ο κόσμος σε ρωτάει τι έχει πάει στραβά μ’ εσένα. Όταν ήμουν 44, ας πούμε ότι ζούσα την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου.

Όμως η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις

H Κιμ ήταν για περίπου 11 χρόνια σε μία on-off σχέση, από αυτές που επιζούν στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, αλλά δεν οδηγούν ποτέ πουθενά. Τον έρωτα της ζωής της τον γνώρισε στα 48 της και αποφάσισε να γίνει μητέρα στα 53 της. Η υπέροχη ιστορία της -εν συντομία- αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στις επιθυμίες μιας γυναίκας είναι τα ίδια τα κοινωνικά στερεότυπα.

Τελείως ανεπάντεχα και σε ηλικία 48 ετών, γνώρισε μέσα από κοινό γνωστό, τον Νοβα. Κατάλαβε αμέσως, ότι ήταν ο άντρας που θα ήθελε να είναι μαζί το υπόλοιπο της ζωής της.

Γνώριζα ότι μπορεί και να μην ήταν γραφτό μου να αποκτήσω παιδί. Ωστόσο, ήμουν πρόθυμη να προσπαθήσω και να αποκτήσω με κάθε τρόπο. Άρχισα, λοιπόν, να εξετάζω την επιλογή της παρένθετης μητέρας. Όμως, όταν το συζήτησα με τον γιατρό μου, με κοίταξε και μου είπε «γιατί να το κάνω αυτό;». Του είπα «είμαι 52 χρονών, τι επιλογές έχω;» Κι όμως, με ενθάρρυνε να προσπαθήσω να αποκτήσω μωρό με εξωσωματική. Μου έλεγε ότι το απίθανο είναι πιθανό.

Η Κιμ, τις 12 ημέρες που περίμενε μέχρι να επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη της, τις περιγράφει ως τις πιο δύσκολες της ζωής της. Όμως αυτό που ένιωσε όταν τελικά έμαθε ότι περιμένει παιδί, δεν μπορεί να το περιγράψει με λόγια.

Νιώθει πλήρης, γεμάτη και ευλογημένη που κατάφερε να αποκτήσει παιδί. Τώρα πια, μπορεί να πει με σιγουριά, ότι είναι πολύ τυχερή που η κόρη της ήρθε σε αυτήν την ηλικία της ζωής της, καθώς μπορεί να απολαύσει κάθε λεπτό μαζί της, κάτι που ίσως, δεν μπορούσε να κάνει αν ήταν πιο νέα.

Όσο για τα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε για την ηλικία της και τι θα κάνει όταν το παιδί της θα πάει στο σχολείο και η ίδια θα είναι 70, απαντά:

Ανυπομονώ, γιατί νιώθω σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον. Μεγαλώνω, αλλά νιώθω ότι… μικραίνω.

Δείτε τις εικόνες!

Related posts

Βίλα «φάντασμα»: Στοιχειώνει το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη, δεν θυμίζει σε τίποτα το «στολίδι» του παρελθόντος

“Κορμί 30αρας”: Η δίαιτα της Δέσποινας Βανδή για να διατηρεί τέλεια το σώμα της στα 52 της χρόνια

Τατιάνα Στεφανίδου: Έβαλε πουκάμισο από τα Zara που κοστίζει 60 ευρώ και αμέσως έγινε ανάρπαστο