Κατάθεση ψυχής από τον Σταμάτη Μαλέλη: «Έπιασα πάτο – Ήταν πολύ δύσκολη περιόδος για μένα»

Για την περίοδο της ζωής του που έπιασε πάτο μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή 23/2 ο Σταμάτης Μαλέλης. Όπως δε αποκάλυψε, όσες φορές αποφάσισε να απομακρυνθεί από την τηλεόραση δεν τα κατάφερε, δηλώνοντας πως νιώθει ότι την έχει παντρευτεί.

«Τα παιδιά της τηλεόρασης είναι παιδιά μου»

«Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου δεν ήταν να κυνηγάω μόνο μία είδηση, να είμαι στο control και να είμαι μανιακός με τα νούμερα, ήταν η στήριξη σε ανθρώπους που πίστευα σε αυτούς. Βεβαίως, υπήρχαν και λάθη και στιγμές αρνητικές, αλλά πάντα προσπαθούσα να είμαι κοντά τους. Τα παιδιά της τηλεόρασης είναι η οικογένειά μου» σημείωσε.

«Οι άνθρωποι περνάνε διάφορα πάνω και κάτω. Όταν είναι στα κάτω του μπορεί να βγάλει και μία αρνητική πλευρά. Δεν με απογοητεύουν. Πιστεύω θα ξημερώσει και μία άλλη μέρα. Εάν έχω πιστέψει σε κάποιους ότι είναι ταλέντα στην τηλεόραση και δεν αποδόσουν, βεβαίως αυτό έχει γίνει. Όσον αφορά συμπεριφορές ή χαρακτήρες, οι άνθρωποι βρίσκονται σε συνεχή αγώνα να πετύχουν πράγματα και μπορούν να κάνουν λάθη, να σε απογοητεύσουν. Είναι ένα συνεχές παιχνίδι αυτό» επεσήμανε.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, υπήρξαν άτομα που δεν τα εκτίμησε στην αρχή.

«Το θέμα είναι να έχεις το θάρρος να πεις «ναι, το έκανα» και να προχωρήσεις παρακάτω», είπε.

«Η τηλεόραση χρειάζεται ριζικές αλλαγές»

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Σταμάτης Μαλέλης ανέφερε πως η τηλεόραση χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, τονίζοντας πως το MEGA θα πρέπει να σταθεί πρωτοπόρος σε αυτό το εγχείρημα.

«Η τηλεόραση χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Να κάτσουμε κάτω σοβαρά, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται. Η εισβολή των νέων μέσω και ιδιαίτερα των social είναι καθοριστική. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το νέο μέσο, να παντρέψουμε καλύτερα το διαδίκτυο με την τηλεόραση. Η τηλεόραση είναι παντοδύναμη και πρέπει να την εξοπλίσουμε» υπογράμμισε και αποκάλυψε πως ξυπνά με την αγωνία για τα νούμερα.

«Όσες φορές και να κάνω όνειρα να φύγω από την τηλεόραση, η τηλεόραση δεν με αφήνει. Ίσως την αγαπάω πάρα πολύ, ίσως την έχω παντρευτεί, ίσως έχω μάθει καλύτερα απ’ όλα να κάνω αυτό» τόνισε.

«Τα νούμερα με κουράζουν πάρα πολύ. Είναι κουραστική αυτή η αγωνία. Τα νούμερα πιέζουν, αλλά όταν θέλεις να κάνεις θέματα που ξεπερνάνε ένα όριο, φταις μόνο εσύ και όχι αυτοί που τα βλέπουν; Είναι μία περίεργη σχέση αυτή» δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Θα μπορούσε η τηλεόραση να εκπαιδεύσει το κοινό. Αυτό δεν είναι κάτι που έχω λύσει. Πιστεύω πιο πολύ στους θεσμούς που μπορούν να εκπαιδεύσουν το κοινό, πιστεύω στα άλματα της κοινωνίας. Όταν η κοινωνία είναι σε αποσύνθεση, τι κοινό να εκπαιδεύσεις;».

«Είμαστε σε κοινωνία η οποία βιώνει διάφορα. Βλέπεις μία κοινωνία που κάθεται απαθής στις παρακολουθήσεις. Παρακολουθούνταν δεκάδες άτομα και υπάρχει μία απάθεια, μία ατιμωρησία. Βλέπεις τα Τέμπη, βλέπεις το θράσος ενός υπουργού που είναι υπεύθυνος, να βγαίνει και να μας κουνάει το δάχτυλο. Αυτά σπάνε τον κοινωνικό ιστό, χαλάνε την ισορροπία στην κοινωνία. Νομίζω η τηλεόραση πρέπει να επιμείνει στο να είναι δίκαιη, να ασκεί κριτική στην εξουσία, κάθε εξουσία. Ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι απέναντι στην εξουσία» τόνισε.

«Έχω πιάσει πάτο»

Ο Σταμάτης Μαλέλης αναφέρθηκε και στην περιπέτεια που είχε με την κατάθλιψη. Όπως είπε ο ίδιος, μέσα από τη δική του περιπέτεια προσπαθεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

«Η τηλεόραση ενέχει μέσα της το στοιχείο της ματαιοδοξίας. Η ματαιοδοξία πυρπολεί την κατάθλιψη. Όταν έχεις βάλει πολύ υψηλούς στόχους, δεν τα καταφέρνεις, το ένα φέρνει το άλλο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι βεβαίως που δημιουργούν την κατάθλιψη. Είμαι σε διάφορα team που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Τους βοηθάω με πολύ μεγάλη χαρά.
Έχω πιάσει πάτο. Τη δεκαετία του ’90, ήταν μία δύσκολη περίοδος για μένα. Νομίζω το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που δεν πήγα σε ειδικό. Προσπαθούσα να το κρύψω, γιατί νόμιζα ότι έπληττε την εικόνα μου. Το πάλεψα και μου βγήκε σε καλό. Τα κατάφερα και ζω μία τελείως διαφορετική ζωή» υπογράμμισε.

«Χαμογελάω όταν βλέπω την εγγονή μου»

«Ευχαριστώ τον Θεό που την γνώρισα» είπε ο Σταμάτης Μαλέλης για τη σύζυγό του, Ασημίνα Χρόνη.

«Ήθελα να ζήσω οπωσδήποτε με αυτή τη γυναίκα. Έχει κάνει τη ζωή μου καλύτερη. Έχει ένα μαγικό ραβδάκι. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει απλόχερα την αγάπη, είναι πολύ δίκαιος και νιώθω ότι με προσέχει πολύ. Με κάνει να νιώθω αγάπη, ελπίζω να της το ανταποδώσω όπως της πρέπει. Κάπου πιστεύω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μας περιμένει. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό, εδώ περίμενε εμένα!» συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια του για την κόρη του, Δέσποινα, η οποία είναι δημοσιογράφος, αλλά και για τη μικρή εγγονή του, η οποία τον κάνει να «λιώνει».

«Η κόρη μου είναι εξαιρετικό παιδί. Θεωρώ ότι γίνεται ακόμα καλύτερη. Κάθομαι και πατάω το κινητό για να δω το χαμόγελο της εγγονής μου και χαμογελάω μόνος μου. Βλέπω μία άλλη όψη της ζωής».

«Μέσα από το εγγόνι μου κάνω την αυτοκριτική μου ως πατέρας. Προσπαθώ με την εγγονή μου πιο πολύ απ’ ότι ήμουν με την κόρη μου. Νομίζω την κόρη μου την αδίκησα λίγο, της χρωστάω κάποια πράγματα. Έχει ωριμάσει πολύ και είναι μία εξαιρετική μάνα», είπε κλείνοντας.

Related posts

Συγκίνησε η Μαρίνα Σάττι: “Πριν ανέβω στη σκηνή της Eurovision, αυτό θα κάνω”

Γιάννης Ευαγγελίδης: «Απογοητεύτηκα στο “Καλημέρα Ζωή”, έφυγα και έγινα τραγουδιστής στα σκυλάδικα»

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: Τα «γυρίζει» ο Δημήτρης Παπανώτας για Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ