Η αδημοσίευτη φωτό του Κλεισθένη: Η Ρίτα Σακελλαρίου στο καμαρίνι της τη δεκαετία του ’60

Η Ρίτα Σακελλαρίου ήταν μια απ’τις «μεγάλες» κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, με αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό της και στις 6 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από τον θάνατό της.

Έφυγε σαν σήμερα

Μια σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου υπήρξε η Ρίτα Σακελλαρίου. Η κορυφαία τραγουδίστρια με την πλούσια, βαθιά φωνή ερμήνευσε αξέχαστα κομμάτια του εγχώριου πενταγράμμου που θεωρούνται «ορόσημα», όπως τα «Αν κάνω άτακτη ζωή», «Σώσε με», «Μια ζωή πληρώνω» και πολλά ακόμα, μεταξύ των οποίων και το «Αυτός ο άνθρωπος», που λέγεται ότι μιλά για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στη Ρίτα Σακελλαρίου.

Τον Αύγουστο του 1998, η Ρίτα Σακελλαρίου διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και μετέβη στην Αμερική για χημειοθεραπείες και έφυγε από τη ζωή στις 6 Αυγούστου της επόμενης χρονιάς. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε μπροστά στο κοινό, που τη λάτρεψε, ήταν το καλοκαίρι του 1999, σε μια σειρά συναυλιών στην Αυστραλία μαζί με τον Γιάννη Ντουνιά και τον Θανάση Κομνηνό.

Στο προφίλ του φωτογράφου Κλεισθένη στο Instagram, ο οποίος φωτογράφισε τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής στη διάρκεια της σπουδαίας πορείας του, δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία από τη δεκαετία του ‘60, όπου βλέπουμε τη νεαρή τότε Ρίτα Σακελλαρίου στο καμαρίνι της, με αφορμή την επέτειο του θανάτου της.

Δείτε τη Ρίτα Σακελλαρίου στα ‘60s

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Ρίτα Σακελλαρίου έκανε δύο γάμους: ο πρώτος όταν ήταν μόλις 14 ετών από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά και ο δεύτερος στα 35 της, με τον παλαιστή Στέφανο Σιδηρόπουλο, με τον οποίο έκανε τρία παιδιά.

Related posts

Η άγνωστη σχέση του Κρατερού Κατσούλη πριν την Καραβάτου: Ήταν η αδελφή ψυχή μου αλλά το τέλος ήταν ξαφνικό

Η «άγνωστη» καλλονή σύζυγος του Χρήστου Μενιδιάτη, τα τρία παιδιά και τα 24 χρόνια μιας μεγάλης αγάπης

Αδιανόητο περιστατικό: Απέλυσαν εργαζόμενο που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας