Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτές Είναι οι 7 Φωτογραφίες των Παιδιών σας που ΔΕΝ Πρέπει να Μοιράζεστε στα Social Media γιατί…

Ως γονείς, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατέψουμε τα μωρά μας από τις φρίκες αυτού του κόσμου. Η κοινοποίηση προσωπικών βίντεο και φωτογραφιών με τα παιδιά σας, τα θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο, αφού αντιμετωπίζουν κινδύνους όπως ηλεκτρονικό εκφοβισμό, η κλοπή ταυτότητας και ψηφιακή απαγωγή.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα φωτογραφιών, που δεν πρέπει ποτέ να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Φωτογραφίες άλλων παιδιών

Ποτέ δεν πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες άλλων παιδιών στο διαδίκτυο, χωρίς να ζητήσετε πρώτα την άδεια των γονιών τους. Δεν έχετε το δικαίωμα!

Φωτογραφίες στο μπάνιο

Μην ανεβάζετε φωτογραφίες στις οποίες τα παιδιά σας είναι ημίγυμνα και στο μπάνιο. Σκεφτείτε ότι όλες αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να υποκλαπούν, επεξεργαστούν και ανέβουν οπουδήποτε στο Διαδίκτυο.

Φωτογραφίες με tag την περιοχή που βρίσκεστε

Ποτέ μην ανεβάζετε φωτογραφίες δηλώνοντας την ακριβή περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε τις πιθανότητες απαγωγής του παιδιού σας. Να απενεργοποιείτε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας από το κινητό σας τηλέφωνο.

Φωτογραφίες με αδιευκρίνιστες δραστηριότητες

Οι φωτογραφίες με τα παιδιά σας να κάνουν κάτι αδιευκρίνιστο, π.χ. να κρατάνε ένα μπουκάλι μπύρα, μπορούν να επεξεργαστούν από κακόβουλους ανθρώπους.

Συναισθηματικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες που τα παιδιά κλαίνε, είναι ταλαιπωρημένα ή έχουν μπει τιμωρία, θα μπορούσαν να φανούν ταπεινωτικές για ένα παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία. Τα παιδιά είναι ευάλωτα σε κατάθλιψη, άγχος και εκφοβισμό.

Φωτογραφίες με πτυχία και διπλώματα

Αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να παραποιηθούν από τους κλέφτες ταυτότητας. Μην ανεβάζετε πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Οτιδήποτε σας λέει το παιδί σας να μην ανεβάσετε

Αν το παιδί σας, σας παρακαλεί να μην βάλετε κάτι στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να το δει όλος ο κόσμος, ακούστε το. Αφήστε το παιδί σας να έχει γνώμη και επιλογή, ακόμα και αν είναι μόλις 4 ετών.

Credit: Tiphero

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο