Φόρεσε Μόνο ένα Αθλητικό Σουτιέν και Πήγε στο Γυμναστήριο. Αυτό που Ακολούθησε, της Άλλαξε τον Τρόπο Σκέψης.

Πάμε στο γυμναστήριο για να γυμναστούμε και να είμαστε υγιείς. Δεν πηγαίνουμε για να νιώθουμε μειονεκτικά ή για να κριθούμε. Έτσι όταν μια νεαρή γυναίκα φόρεσε λιγότερα και αποκάλυψε περισσότερα, προετοιμάστηκε για τα χειρότερα. Αλλά η ίδια εξεπλάγη αρκετά από την εμπειρία που έζησε στο γυμναστήριο. 

Η Lauren Del Turco ήταν διασώστρια όταν ήταν νεότερη, και ήταν συνηθισμένη να φοράει μαγιό και να δείχνει το σώμα της.

Πίστευε ότι όταν πήγε στο γυμναστήριο θα είχε ακαταμάχητο στυλ, αλλά αντίθετα ένιωσε ντροπαλά, ιδιαίτερα με τόσα επίμονα βλέμματα. Οι γυναίκες καλύπτονται στο γυμναστήριο, φοβούμενες να δείξουν λιγότερα, ενώ ο διπλανός τους άντρας σχεδόν μπορεί να φοράει τα ελάχιστα και να αποπνέει αυτοπεποίθηση.

Έτσι όταν η Lauren, συντάκτρια του περιοδικού Women’s Health, σκέφτηκε να πάει στο γυμναστήριο με ένα αθλητικό σουτιέν, ήταν αρχικά νευρική μονάχα στη σκέψη του.

Στις 7 π.μ. βρισκόταν στο γυμναστήριο, βγάζοντας την μπλούζα της και νιώθοντας ήδη εκτεθειμένη, αν και κανείς δεν βρισκόταν εκεί. Μπήκε σε ένα άδειο χώρο με όργανα γυμναστικής, αλλά ξαναφόρεσε την μπλούζα της.

Την επόμενη μέρα το δοκίμασε ξανά, αλλά αυτή τη φορά βγήκε από τα αποδυτήρια χωρίς την “προστασία” της μπλούζας της.

Η Lauren ανακάλυψε κάποια πράγματα, που την έκαναν να νιώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της.

Πρώτα απ’ όλα πρόσεξε ότι κανείς δεν της έκανε παρατήρηση για αυτά που φορούσε.

Έπειτα, κάποιοι άντρες την κοιτούσα και μέχρι σταμάτησαν την γυμναστική τους για να της ρίξουν βλέμμα. Η ίδια εκτίμησε το σώμα της. Κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη καθώς έκανε ζέσταμα, είδε πόσο δυνατό και γυμνασμένο είναι το σώμα της.

Η Lauren έκανε προπόνηση ακόμα πιο σκληρά.

Πιθανόν από την αδρεναλίνη, νιώθοντας λιγάκι εκτεθειμένη, αλλά παρατήρησε επίσης ότι δεν ζεσταινόταν τόσο πολύ όσο όταν φορούσε την μπλούζα της και δεν ένιωσε στιγμή ότι ήθελε να τα παρατήσει.

Και τέλος, το πιο σημαντικό, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν κάτι τρομερό.

Η Lauren κατάλαβε ότι ο μόνος λόγος που η γυμναστική με αθλητικό σουτιέν ήταν “μεγάλη υπόθεση”, ήταν επειδή το έκανε θέμα η ίδια. Δεν ήταν αναψοκοκκινισμένη όπως τις προηγούμενες φορές, και κατάλαβε ότι κανείς δεν πρέπει να μας καθορίζει τι πρέπει και τι όχι να φοράμε στο γυμναστήριο.

“Η γυμναστική είναι μια γιορτή του εαυτού μας, μια ωδή στο σώμα μας. Και θα επιδιώξω να νιώθω καλά με τον εαυτό μου, όπως το επιθυμώ εγώ. Με μπλούζα ή όχι. “

Credit: diply.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο