Εμμηνόπαυση: 9 Ξεκάθαρα Σημάδια πως έχει έρθει η ώρα σας…

Είναι δίκαιο να πούμε πως οι περισσότερες γυναίκες δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της εμμηνόπαυσης. Είναι μία δύσκολη φάση για κάθε γυναίκα και δυστυχώς τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν τελικά γίνουν καλύτερα!

Εάν είστε νέα σε ηλικία, τότε θα νιώσετε πως το θέμα δεν θα πρέπει να σας απασχολεί ακόμα, αλλά όπως φαίνεται μία αρχική φάση της εμμηνόπαυσης που κρατάει 1-10 χρόνια πριν την επίσημη αρχή της, μπορεί να ξεκινήσει και στα 30!

Έτσι, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα 9 συμπτώματα που αν δείτε καλό θα ήταν να τα συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Ακανόνιστες περίοδοι

Δυστυχώς, ο κύκλος πολλών γυναικών αλλάζει όταν μπαίνουν σ’αυτή την φάση. Έτσι μπορεί να έχουν πολλαπλές περιόδους σε έναν μήνα με έντονη ροή ή καθόλου περίοδο για μήνες.

Τρίχες στο πρόσωπο

Ενώ πολλές κοπέλες βλέπουν τρίχες πολύ πριν αυτή την φάση, επειδή στην εμμηνόπαυση αλλάζουν οι ορμόνες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τριχοφυΐας.

Αλλαγές στην διάθεση

Οι αλλαγές στην διάθεση είναι ότι πιο συχνό. Όπως η εφηβεία έτσι και η εμμηνόπαυση είναι μία φάση που το σώμα περνάει πολλές ορμονικές αλλαγές και αυτό μπερδεύει τα συναισθήματα.

Αϋπνία και κούραση

Είναι κοινό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης η νυχτερινή εφίδρωση και η αϋπνία.

Αύξηση βάρους

Η έλλειψη οιστρογόνων δημιουργούν χάος στον μεταβολισμό. Γι’αυτό και οι γιατροί προτείνουν υγιεινή διατροφή και άσκηση σε όσους γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.

Εξάψεις

Αυτό είναι άλλο ένα κλασσικό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης.

Απώλεια μαλλιών

Αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα αλλά μπορεί να καταπολεμηθεί με υγιεινό τρόπο ζωής. Εάν το πρόβλημα είναι έντονο, υπάρχουν και φαρμακευτικές αγωγές που μπορεί να σας γράψει ο γιατρός σας.

Απώλεια στήθους

Αυτό συμβαίνει συνήθως με αργό ρυθμό και είναι πιο έντονο φαινόμενο σε γυναίκες με παιδιά.

Απώλεια μνήμης

Είναι από τα πιο τρομακτικά συμπτώματα της λίστας. Μπορεί να εκδηλωθεί αρχικά σαν δυσκολία στην συγκέντρωση αλλά αν δείτε την μνήμη σας να χειροτερεύει συνεχώς, τότε καλό θα ήταν να το αναφέρετε στον γιατρό σας.

Credit: tiphero.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο