Πολύ Σημαντικό! 11 συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, που ΚΑΜΙΑ Γυναίκα δεν Πρέπει να Αγνοήσει!

Οι ουρολογικές μορφές καρκίνου είναι από τις πιο συχνές και μπορεί να επηρεάσουν την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά και άλλα όργανα του ουροποιητικού συστήματος. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο της ουροδόχου κύστης στις Η.Π.Α., ενώ στους άνδρες είναι τρεις έως τέσσερις φορές πιο πιθανό να τους προκύψει.

Τα καλά νέα είναι ότι εάν εντοπιστεί νωρίς, το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας του είναι πολύ υψηλό. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας, είναι να αναφέρετε τυχόν αλλαγές ή σημάδια στο γιατρό σας.

1. Ούρα με αίμα

Το αίμα στα ούρα είναι το σημάδι νούμερο ένα που μαρτυρά τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης ή του νεφρού. Το χρώμα μπορεί να κυμαίνεται από ροζ, κόκκινο έως καφέ. Μερικές φορές δεν μπορείτε να το δείτε με γυμνό μάτι. Τα ούρα με αίμα θα μπορούσαν επίσης να σημαίνουν, λοίμωξη της ουροδόχου κύστης ή πέτρες στα νεφρά. Δεν έχει σημασία αν βλέπετε αίμα μία ή περισσότερες φορές. Δείτε έναν γιατρό για οποιεσδήποτε αλλαγές στα ούρα σας!

2. Πυελικός πόνος

Εάν ένας καρκινικός όγκος αναπτύσσεται στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης, μπορεί να υπάρχει πόνος ή πίεση. Απευθυνθείτε σε ένα γιατρό σε περίπτωση που έχετε συνεχή πυελικό πόνο ή μια παράξενη πίεση, ειδικά αν συνοδεύεται και με άλλα συμπτώματα.

3. Συχνουρία

Αυτό είναι επίσης σημάδι μόλυνσης, αλλά η συχνή ούρηση σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, μπορεί να υποδεικνύει ότι υπάρχει καρκίνος της ουροδόχου κύστης.

4. Δεν είναι δυνατή η διέλευση των ούρων

Τα μπλοκαρίσματα στο ουροποιητικό σας σύστημα, θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ουροδόχο κύστη να διέρχεται από τα ούρα. Κάντε μια εξέταση για να διαπιστώσετε αν αυτό προκαλείται από κάποιον όγκο, πέτρα στα νεφρά, κύστη ή κάποια άλλη κατάσταση.

5. Αίσθημα της ύπαρξης ούρων

Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που η ουροδόχος κύστη είναι άδεια, αισθάνεστε επείγουσα ανάγκη ούρησης. Εάν αυτό σας συμβαίνει τακτικά, επισκεφθείτε έναν επαγγελματία υγείας.

6. Καύση ή πόνος κατά την ούρηση

Η επώδυνη, με αίσθηση καψίματος ούρηση συνδέεται με μια σειρά ασθενειών, οπότε μην περιμένετε να εξαφανιστεί αυτό το σύμπτωμα από μόνο του. Αυτό το σύμπτωμα εμφανίζεται σε 3 καρκίνους του ουροποιητικού συστήματος – κύστης, νεφρού και προστάτη.

7. Πόνος στην πλάτη

Ο πόνος στην πλάτη σηματοδοτεί ότι ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης έχει προχωρήσει, αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι έχετε λοίμωξη των νεφρών ή άλλη ουρολογική κατάσταση. Ελέγξτε το!

8. Πρησμένα πόδια

Το πρήξιμο των ποδιών ή των αστραγάλων, είναι επίσης ένα σημάδι ότι ο καρκίνος μπορεί να έχει προχωρήσει και μετασταθεί σε άλλα μέρη του σώματος. Τα πρησμένα πόδια μπορεί να είναι σημάδι είτε του καρκίνου της ουροδόχου κύστης είτε του νεφρού.

9. Μείωση της όρεξης ή του βάρους

Αυτό, θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν εισβάλει στο σώμα. Οι ξαφνικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες ή στο βάρος σας, είναι κόκκινη σημαία. Δείτε έναν γιατρό αμέσως.

10. Αίσθημα αδυναμίας ή εξάντλησης

Ο καρκίνος μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρών στο σώμα, που με τη σειρά του μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε υποτονικά.

11. Επαναλαμβανόμενες εξετάσεις ούρων

Η κυστίτιδα – γνωστή και ως λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος – έχει παρόμοια συμπτώματα με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και μπορεί να διαγνωστεί λανθασμένα ως μια συνηθισμένη λοίμωξη. Να κάνετε συνεχώς εξετάσεις ούρων.

Οι επικίνδυνοι παράγοντες που προκαλούν τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης περιλαμβάνουν:

  • Κάπνισμα
  • Λοιμώξεις του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης
  • Ιστορικό στην οικογένεια
  • Έκθεση σε νερό γεμάτο με τοξίνες όπως είναι το αρσενικό
  • Υψηλή και επαναλαμβανόμενη έκθεση στο χώρο εργασίας ή σε βιομηχανικά χημικά

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο με τα προειδοποιητικά σημάδια:

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας