5 Σκληρές Αλήθειες για τις Μαμάδες που βρίσκονται σε Άδεια Μητρότητας και ο Υπόλοιπος Κόσμος ούτε που Φαντάζεται!

Ένα παιδί σε μια οικογένεια αλλάζει τα πάντα! Η παραμονή στο σπίτι για την φροντίδα των παιδιών δεν είναι λιγότερο δύσκολη από μια δουλειά σε ένα γραφείο, και μερικές φορές είναι ακόμη πιο κουραστική.

Για όλους τους μελλοντικούς και παρόντες γονείς, αποφασίσαμε να δείξουμε πώς αισθάνεται μια γυναίκα στην άδεια μητρότητας και πώς ξοδεύει τις μέρες της.

Καθημερινή ρουτίνα

Η καθημερινή ρουτίνα μπορεί σύντομα να περιγραφεί ως άδεια μητρότητας. Τάισμα, πλύσιμο, αλλαγή πάνας, νανούρισμα, τρίψιμο στη πλάτη, τάισμα, αλλαγής πάνας, πλύσιμο ρούχων, (ναι, τα μωρά σαλιώνουν και φτύνουν πολύ!), παιχνίδι με την κουδουνίστρα, πλύσιμο και πάλι…Σε τέτοιες περιστάσεις, η μετακίνηση στο γιατρό για μια τακτική εξέταση είναι κάτι που εκτός ρουτίνας.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα

Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο βολικό για μια μητέρα και ένα μωρό από το να τηρεί ένα πρόγραμμα. Και οι παιδίατροι λένε το ίδιο. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα κάνει τις δικές της προσαρμογές σε όλα αυτά τα σχέδια. Είναι ώρα για ύπνο; Το μωρό κλαίει και αρνείται να κοιμηθεί. Αρνείται να φάει. Δεν θέλει να κάτσει στο καροτσάκι κατά τη διάρκεια της βόλτας και φωνάζει. Η μαμά μπορεί μόνο να δεχτεί και να προσαρμοστεί στην μεταβλητή διάθεση του αφεντικού-μωρού της.

Έλλειψη αποτελέσματος από μια δραστηριότητα

Τι μπορεί να είναι πιο ευχάριστο από το συναίσθημα όταν κάνετε κάτι δύσκολο και έπειτα να πετύχετε τον επιθυμητό στόχο; Αλίμονο, μια γυναίκα στην άδεια μητρότητας μπορεί μόνο να ονειρεύεται τα επιτεύγματα. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δουλεύει προς όφελος της οικογένειας, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ ορατό. Μόλις έβαλε τα πράγματα σε τάξη, όταν τα παιχνίδια πετιούνται ξανά σε όλο το δωμάτιο και πάλι. Έπλυνε όλα τα βρώμικα ρούχα το πρωί; Υπάρχουν πολλά ρούχα με λεκέδες μέχρι το βράδυ.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Η μητρότητα επηρεάζει την καριέρα, τον κοινωνικό κύκλο και το σώμα. Συχνά αυτό είναι προσωρινό, αλλά μια γυναίκα στην άδεια μητρότητας δεν το γνωρίζει αυτό σίγουρα. Θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία της; Πότε; Θα καταφέρει να αποκτήσει ξανά τη φόρμα της; Θα δείχνει ενδιαφέρουσα στους ανύπαντρους φίλους της, ξέροντας περισσότερα για τους κολικούς και τον θηλασμό παρά για ταινίες και μόδα; Τέτοιες σκέψεις είναι πάντα στο μυαλό της και δεν προσθέτουν πόντους στην αυτοπεποίθησή της.

Ανιδιοτελής αγάπη

Η κόπωση, η βαρετή ρουτίνα και η αυτο-αμφιβολία κατά κάποιο τρόπο εξαφανίζονται όταν το μωρό χαμογελάει για πρώτη φορά και λέει «μαμά» ή «σ’ αγαπώ». Ξεχνιούνται στη στιγμή όλες οι δυσκολίες! Είναι καιρός να πάρουμε… μία ακόμα άδεια μητρότητας!

Credit: BrightSide

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο