5 Εξαιρετικές Συμβουλές για το ΠΩΣ να διδάξετε στα Παιδιά σας την Αρετή της Υπομονής. Χρήσιμες για ΚΑΘΕ Γονιό!

Δεν μπορούν όλοι οι ενήλικες να περιμένουν υπομονετικά, πόσο μάλλον τα παιδιά. Αλλά υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αυτοέλεγχο και να μην πεθάνετε από την βαρεμάρα – χωρίς να χρειαστείτε κάποιο γκάτζετ.

Δείτε πόσο απλά και εύκολα μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας να περιμένουν:

5. Οπτικοποιήστε τον χρόνο

Τα παιδιά αρχίζουν να αναπτύσσουν τον αφηρημένο τρόπο σκέψης περίπου στα 9. Πριν από αυτό το μυαλό τους λειτουργεί με πιο συγκεκριμένο τρόπο, κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά ανάμεσα στα 15 και τα 45 λεπτά. Για να το προσπεράσετε είναι χρήσιμο να οπτικοποιήσετε τον χρόνο όποτε είναι δυνατόν.

Λάθος: «Φεύγουμε σε μια ώρα.», «Έχεις 10 λεπτά να μαζέψεις τα παιχνίδια σου.» Σωστό: «Ο μπαμπάς θα γυρίσει από την δουλειά όταν ο ήλιος κρυφτεί πίσω από εκείνη την σκεπή.» Η αναμονή δεν θα είναι τόσο μεγάλη για το παιδί, αν μπορεί να κάνει μια σύγκριση του τύπου, «Α, είναι τόσο γρήγορο όσο κάνω για να πλύνω τα δόντια μου».

4. Μάθετε στα παιδιά σας παιχνίδια που μπορούν να παίξουν μόνα τους

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό για τα παιδιά να παίζουν μόνα τους. Ένας από αυτούς είναι για να μπορούν να διασκεδάσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η φαντασία των παιδιών δεν έχει όρια και αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζονται προετοιμασία ή ειδικά αντικείμενα.

Λάθος είδος παιχνιδιών: Τα παιχνίδια στο κινητό ή το τάμπλετ παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της φαντασίας και την δημιουργικότητα (η διαδικασία και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού είναι προκαθορισμένα από τον δημιουργό του).
Σωστό είδος παιχνιδιών: Παζλ, κυνήγι θησαυρού, παραμύθια, παιχνίδια με ρόλους, κ.α.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διδάξετε στο παιδί σας να παίζει ανεξάρτητα και τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες, αν είστε οπλισμένοι με υπομονή.

3. Ένα παιχνίδι που σώζει ζωές για τους δημόσιους χώρους

Τα παιδιά πάντα βαριούνται να περιμένουν το λεωφορείο ή την μαμά να γυρίσει από το μαγαζί. Γι’αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή τους.

Το παιχνίδι: 2 συμμετέχοντες κάνουν μια ευχή και συμφωνούν σε ένα στοιχείο που θα ψάχνουν στα γύρω αντικείμενα (χρώμα, σχήμα, αρχικό γράμμα). Ο πρώτος που θα βρει 20 (ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό) κερδίζει και έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να εκπληρωθεί η ευχή του. Για παράδειγμα μπορείτε να μετρήσετε τα αυτοκίνητα που περνάνε όσο περιμένετε στην στάση ή τις ταμπέλες όταν ταξιδεύετε.

Το κόλπο: Αρχικά, είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τους κανόνες, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Δεύτερον, ο γονιός δεν χρειάζεται να συμμετέχει ενεργά, αφού τα παιδιά συνήθως μετράνε για δύο.

2. Ένας απλός τρόπος να μην διακόπτουν τους ενήλικες

Η Αllison Hendrix, μπλόγκερ και μητέρα δύο παιδιών, βρίσκεται πίσω από τον «Κανόνα διακοπής» που τρέλανε το διαδίκτυο με την απλότητα και την εξυπνάδα του.

Ο κανόνας: Όταν ένα παιδί θέλει να πει κάτι, ενώ ο γονιός του μιλάει σε κάποιον άλλο, πρέπει να βάλει το χέρι του πάνω στο χέρι ή τον ώμο του γονιού. Αν ο γονιός ακουμπήσει το χέρι του παιδιού, τότε σημαίνει ότι το «άκουσε» και ότι θα το φροντίσει το συντομότερο δυνατό.

Γιατί λειτουργεί: Διατηρώντας επαφή, ο ενήλικας ξεκαθαρίζει στο παιδί ότι του συμπεριφέρεται με σεβασμό και δεν το αγνοεί.

1. Αναμένοντας τα μεγάλα γεγονότα (γενέθλια, Χριστούγεννα)

Ακόμα και αν τα παιδιά μαθαίνουν να μην διακόπτουν τους ενήλικες και να διασκεδάζουν μόνα τους, τους είναι δύσκολο να περιμένουν τις σημαντικές μέρες (Χριστούγεννα, γενέθλια, διακοπές, κ.α.).

Πώς να τα βοηθήσετε: Ένα ημερολόγιο που μετρά τις μέρες αντίστροφα μπορεί να κάνει την αναμονή πιο σύντομη. Κάθε μέρα σημειώνεται με κάρτες που περιέχουν ευχές ή δραστηριότητες, σακουλάκια με δώρα ή γλυκά. Όλα τα παιδιά λατρεύουν αυτές τις εκπλήξεις.

Credit: brightside.me

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο