Τι σκέφτεται ένα μωρό;

USA, New Jersey, Jersey City, Portrait of baby boy (2-5 months)

Με αναγνωρίζει το μωρό μου; Ονειρεύεται; Τι σκέφτεται; Είναι χαρούμενο; Μπορούν τα μωρά να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ του μπαμπά και της μαμάς;Είναι πολλά ερωτήματα που κάνουν στον εαυτό τους όλοι οι γονείς…

Τα μωρά από την ηλικία των τριών μηνών μπορούν να διακρίνουν την διαφορά ανάμεσα στο πρόσωπο ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ακόμη ξεχωρίζουν ποιος άνθρωπος τους φροντίζει και δείχνουν μεγαλύτερη συμπάθεια σε αυτό.

Ξέρει ένα μωρό το όνομά του;

Όταν το μωράκι σας φτάσει στην ηλικία των 5 με 6 μηνών θα αρχίσει να ανταποκρίνεται στο άκουσμα του ονόματός του. Στην ηλικία των δυο έως τριών μηνών το μωρό σας θα ανταποκρίνεται στην φωνή και στο πρόσωπό σας. Στα μέσα του πρώτου έτους της ζωής του θα ξεχωρίζει τις συλλαβές του ονόματός του αλλά δεν θα ξέρει ακόμη τι ακριβώς σημαίνει.

Τι ονειρεύεται ένα μωρό;

Τα μωρά βλέπουν όνειρα αφού ο εγκέφαλός του είναι αρκετά ανεπτυγμένος. Αυτό που δεν ξέρουμε σίγουρα είναι για το τι ακριβώς βλέπουν καθώς τα μωρά δεν μπορούν να μιλήσουν για να περιγράψουν τι ακριβώς βλέπουν. Για αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι δεν βλέπουν εφιάλτες καθώς τα μωρά δεν έχουν την αίσθηση του φόβου και του κίνδυνου. Οι εφιάλτες των παιδιών ξεκινούν στην ηλικία των δυο και των τριών καθώς το παιδί αρχίζει να αναπτύσσει την φαντασία του και άρχιζει να φοβάται για διάφορα πράγματα.

Τι σκέφτεται ένα μωρό όταν γελάει;

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα μωρά γεννιούνται με την αίσθηση της ευτυχίας ενώ άλλοι πιστεύουν ότι τα μωρά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν διαφορετικά συναισθήματα όπως η χαρά μόνο μέσα από εμπειρίες με άλλους ανθρώπους. Από την ηλικία των τριών ,τεσσάρων μηνών το μωρό αρχίζει να γελάει γιατί απολαμβάνει και διασκεδάζει με τους ήχους που κάνετε αλλά εννοείται δεν καταλαβαίνει τι του λέτε.

Τι σκέφτεται για το περιβάλλον;

Τα μωρά σκέφτονται συνεχώς και προσπαθούν κάθε στιγμή να ανακαλύψουν πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους. Τα μωρά είναι μικροί «πειραματιστές» και συλλέγουν πληροφορίες για το περιβάλλον.Όπως είπαμε τα μωρά έχουν ήδη ανεπτυγμένο εγκέφαλο και λατρεύουν τα αναπάντεχα γεγονότα. Για παράδειγμα αν δούνε κάτι που τους φαίνεται περίεργο όπως ένα αεροπλανάκι που κρέμεται από διαφανείς κλωστές θα προσπαθούν για αρκετή ώρα να βρουν πως λειτουργεί και πως συμπεριφέρεται. Για να καταλάβουμε ότι το μωρό σκέφτεται θα το δούμε να έχει στραμμένη την προσοχή του σε αυτό το αντικείμενο.

Τελικά με αναγνωρίζει το μωρό μου;

Αν αναρωτιέστε αν το μωρό σας, σας αναγνωρίζει, πρέπει να ξέρετε ότι τα μωρά από την φύση τους αναγνωρίζουν αυτούς που τους δίνουν φροντίδα και αγάπη.Παρατηρήστε το μωρό σας μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο: θα δείτε πως όσοι άνθρωποι και να μιλάνε ,το μωρό σας θα γυρνά κάθε φορά που μιλάτε μόνο εσείς.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο