Ένα γράμμα από μια νέα μαμά στην ελεύθερη φίλη της …

Φίλη μου,

Ξέρω πως δεν έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο εδώ και 8 μήνες. Το ξέρω πως ξέχασα να σου στείλω μήνυμα για τα γενέθλιά σου. Ξέρω πως βλέπεις όλες μου τις δημοσιεύσεις στο facebook και αναρωτιέσαι πως έχω χρόνο για αυτά και εσένα ξεχνάω να σε πάρω τηλέφωνο.

Μπορεί να σου φαίνεται πως δεν έχω χρόνο για την φιλία μας και για εσένα γενικότερα.

Όμως δεν είναι αλήθεια.

Σε χρειάζομαι.

Μπορεί να χρειάζομαι όλες τις άλλες φίλες μου που είναι μαμάδες γιατί μιλάμε για την εγκυμοσύνη, την διαπαιδαγώγηση και τα παιδιά μας. Χρειάζομαι την υποστήριξή τους όταν περνάω δύσκολες μέρες επειδή καταλαβαίνουν ακριβώς τι νιώθω.

Όμως χρειάζομαι και εσένα.

Το ξέρω πως όταν τελικά μιλάμε στο τηλέφωνο και με ρωτάς πως είμαι θα καταλήξω πάλι να μιλάω για το μωρό μου, για τον ύπνο του και για τον θηλασμό. Ή άλλες φορές θα απαντήσω πως δεν είμαι και τόσο καλά.

Δεν είναι ότι είμαι αγενής απέναντί σου. Θέλω να ακούσω και πραγματικά ενδιαφέρομαι για την ζωή σου. Θέλω όμως να μοιραστώ την χαρά μου και την λύπη μου μαζί σου.Η ζωή μου έχει αλλάξει και είναι λίγο διαφορετική από την δική σου.

Όμως σε χρειάζομαι για να μου θυμίζεις πως και εγώ είμαι άνθρωπος που έχει ανάγκη να κάνει κάτι διαφορετικό εκτός από την μητρότητα.Δεν είμαι απλά ένα άτομο που αλλάζει πάνες και φτιάχνει φαγητό ή μαγειρεύει.Ούτε είμαι απλά μια γυναίκα που θηλάζει και θέλει μανιωδώς να πιει ένα καφέ επειδή δεν έχει κοιμηθεί όλο το βράδυ.

Έχω την δική μου προσωπικότητα.Έχω άποψη. Έχω χιούμορ.

Μου θυμίζεις ότι είμαι ΕΓΩ.Και πως έχω δημιοργήσει πολλά υπέροχα πράγματα ακόμη και αν η μέρα μου περιλαμβάνει μόνο τάισμα και άλλαγμα.

Σε παρακαλώ μην σταματάς να προσπαθείς να έρθεις σε επαφή μαζί μου.Μην νομίζεις πως δεν θέλω να κάνουμε παρέα και να μιλάμε.Μην παρεξηγείσαι αν γράφω κάτι στο facebook γιατί πολλές φορές είμαι ξύπνια τσις 3 το βράδυ και δεν μπορώ να κοιμηθώ.

Νοιάζομαι για σένα.Θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε φίλες και όταν ηρεμίσουν λίγο τα πράγματα τα υπόχομαι πως θα είμαι καλύτερη φίλη.

Αλήθεια.

Με αγάπη

η φίλη σου που έγινε νέα μαμά και δεν ξέρει τι της γίνεται…

babyradio.gr- Άννα Κ.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο