7 Μαθήματα Ζωής που ΚΑΘΕ Γονιός Πρέπει να Διδάξει στο Παιδί του ώστε να Γίνει ένας Επιτυχημένος ενήλικας. Το 5ο είναι Χρυσός!

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του όταν μεγαλώσει να γίνει ευτυχισμένο και επιτυχημένο. Γι’ αυτό, όλοι οι γονείς πασχίζουν αφιερώνοντας χρόνο και χρήματα, για να παρέχουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Κανείς όμως δεν θα μάθει καλύτερα στο παιδί σας να γίνει ένας σωστός άνθρωπος, από ό,τι εσείς οι ίδιοι.

Παρακάτω, αναγράφονται κάποιες σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει ένας επιτυχημένος άνθρωπος.

1. Η ικανότητα να λέει την άποψή του

Οι γονείς πρέπει να αποδεικνύουν κάθε στιγμή στο παιδί τους, ότι η γνώμη του μετράει. Τα παιδιά, πρέπει να νοιώθουν σίγουρα ότι οι γονείς τους θα τα ακούσουν και θα τα καταλάβουν. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε συχνά ενθαρρυντικά λόγια, και να μην είστε πολύ σαρκαστικοί ή ανένδοτοι, όταν απαντάτε στις ερωτήσεις τους.

2. Αυτοσυγκέντρωση

Βελτιώστε την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης του παιδιού σας, μαθαίνοντας του πως να γράφει και πως να παίζει με την πλαστελίνη. Επίσης, μάθετέ του να συγκεντρώνεται μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια, τη ζωγραφική, και τα παζλ.

3. Αυτάρκεια

Πρέπει να μάθετε στα παιδιά σαν να μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα από μόνα τους, χωρίς να σας έχουν ανάγκη. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ντύνονται μόνα τους, να δένουν τα κορδόνια τους, να βάζουν τα παιχνίδια στη θέση τους και να καθαρίζουν όταν έχουν κάνει ζημιά. Μην επιπλήττετε τα παιδιά σας όταν κάνουν λάθη. Να είστε υπομονετικοί, και να μην ξεχνάτε να τα παινεύετε.

4. Ομαδικό πνεύμα

Είναι απαραίτητο να εξηγήσετε στο παιδί σας από μικρή ηλικία, ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. Πρέπει να μάθει να συνεργάζεται και να λειτουργεί ομαδικά. Δεν πρέπει ποτέ να το συγκρίνετε με άλλα παιδιά, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να το κάνετε επιθετικό. Να επαινείτε πάντα την ομαδική δουλειά.

5. Να φροντίσετε να μάθει τουλάχιστον δυο διαφορετικές γλώσσες

Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Έτσι, θα μάθει τον πολιτισμό άλλων χωρών και θα βελτιώσει την επικοινωνία του με τους ξένους ανθρώπους.

6. Οργάνωση

Με το να μάθετε στο παιδί σας να οργανώνεται σωστά, θα το κάνετε ικανό να πετυχαίνει τους στόχους του στην ενήλικη ζωή του. Αυτό επιτυγχάνεται, με το να του μάθετε πώς να οργανώνει σωστά το καθημερινό του πρόγραμμα. Είναι επίσης απαραίτητο, να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των αρμοδιοτήτων και του ελεύθερου χρόνου του. Ένα παιδί θα πρέπει να έχει αρκετό χρόνο για παιχνίδι, χόμπι, και άλλες δραστηριότητες.

7. Να έχετε επιεική συμπεριφορά όταν αποτυγχάνει

Ο τρόπος που τα παιδιά αντιμετωπίζουν τις νίκες και τις αποτυχίες τους, διαμορφώνει την αυτοεκτίμησή τους και καθορίζει τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους. Να επαινείτε τα παιδιά σας σε κάθε επιτυχία τους και να μην τα αγνοείτε στις αποτυχίες τους. Μην απαγορεύεται στα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, και να τους δείχνεται πάντα ότι είστε κοντά τους.

Credit: BrightSide

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο