Μάτωσε η Μύτη του Παιδιού σας; Μην Τρομάζετε! Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε για να σταματήσει να Τρέχει το Αίμα!

Η μύτη των παιδιών, αιμορραγεί συχνά για διάφορους λόγους. Όταν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα ξαφνικά, είναι πολύ τρομακτικό. Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση, όταν βρίσκεστε μόνοι σας στο σπίτι.

Αρχικά, πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι. Δεν πρέπει να φρικάρετε, διότι το ίδιο θα κάνει και το παιδί σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ενστικτωδώς, γέρνουν το κεφάλι προς τα πίσω έτσι ώστε να μη τρέχει το αίμα από τη μύτη. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος, διότι το αίμα θα ρέει αργά στο λαιμό και μπορεί να καταποθεί ή να προκαλέσει πνιγμό.

Το παιδί σας, θα πρέπει να γύρει ελαφρώς το κεφάλι του προς τα εμπρός και εσείς να πιέσετε ελαφρώς με τα δάχτυλά σας τα δυο του ρουθούνια, στο μαλακό μέρος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα πετσέτα. Κρατήστε τη μύτη του σταθερά κλειστή για πέντε με δέκα λεπτά, έως ότου σταματήσει η αιμορραγία. Εάν η αιμορραγία ξεκινήσει και πάλι, επαναλάβετε τη διαδικασία. Εάν επιμένει, καλέστε γιατρό.

Οι επαναλαμβανόμενες ρινορραγίες, θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως είναι οι αλλεργίες, ο ξηρός αέρας, το κρύο περιβάλλον, η φαρμακευτική αγωγή και το συνάχι. Πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό, αν δείτε ότι το παιδί σας εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα:

1. Είναι κάτω από δύο ετών, με σημαντική αιμορραγία.

2. Η αιμορραγία από τη μύτη του, συνοδεύεται από τραυματισμό, αιματηρά ούλα, κεφαλαλγία, έμετο, πονοκέφαλο, προβλήματα με την πίεση του αίματος.

3. Η συχνή αιμορραγία, θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι ενός όγκου, ή μιας κληρονομικής διαταραχής που ονομάζεται νόσος του Von Willibrand.

4. Εάν το παιδί σας είναι χλωμό, ληθαργικό, ή άρρωστο.

Ο ξηρός αέρας ενός κλιματιστικού, θα μπορούσε να προκαλέσει αιμορραγία στη μύτη. Επίσης, η Ιβουπροφαίνη και η ασπιρίνη θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο. Ακόμη, τα αντισταμινικά και άλλα όμοια φάρμακα, θα μπορούσαν να στεγνώσουν τη μύτη και να προκαλέσουν επίσης ρινορραγίες.

Οι ρινορραγίες, είναι συχνό φαινόμενο στα παιδιά ηλικίας 2-12 ετών. Παρόλα αυτά, εάν επιμένουν, καλό είναι να απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας.

Credit: TipHero

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο