Δείτε πόσα χρόνια θα ζήσετε ανάλογα με το πότε σας ήρθε για πρώτη φορά περίοδος!

Μια γυναίκα θυμάται την πρώτη της περίοδο για την υπόλοιπη ζωή της. Την βοηθά την μπει στην εφηβεία και αργότερα στην ενήλικη ζωή. Η διάρκεια της περιόδου μιας γυναίκας μπορεί να προσφέρει πολλές πληροφορίες, αν δοθεί μεγάλη σημασία. Κάθε γυναίκα είναι σε θέση να πει μια διαφορετική ιστορία σχετικά με τον μηνιαίο κύκλο της, και μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολλά από την ανάλυση των ορμονών της γυναίκας και τη ροή της περιόδου.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη σε 16.000 γυναίκες, σχεδόν όλες τους ήταν σε θέση να πουν την ηλικία στην οποία είχαν την πρώτη τους περίοδο. Όσο συγκλονιστικό κι αν ακούγεται, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να ανακαλυφθούν για μια γυναίκα, γνωρίζοντας την ηλικία της πρώτης περιόδου της.

Επηρεάζει τη γενική υγεία της και μπορεί επίσης να καθορίσει στο περίπου τη διάρκεια ζωής της. Αν αναρωτιέστε «Πώς;» συνεχίστε να διαβάζετε!

Αυτή η μελέτη διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Η πρώτη περίοδος της γυναίκας και η διάρκεια ζωής της είναι αλληλένδετα. Λέγεται ότι οι γυναίκες που έχουν περίοδο αργότερα στην εφηβεία τους, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 90 χρόνια ζωής. Όσο αργότερα εμφανίζεται η πρώτη περίοδος, τόσο περισσότερο θα ζήσει.

Σε αντίθεση με γυναίκες που τους έρχεται περίοδος πρώιμα.

Οι επιστήμονες έδωσαν ως σημείο αναφοράς της ηλικίας το 12ο έτος.

Γυναίκες που έχουν περίοδο για πρώτη φορά μετά τα 12 χρόνια, είναι πιθανό να ζήσουν παραπάνω από γυναίκες που τους είχε έρθει νωρίτερα.

Η ηλικία της εμμηνόπαυσης επηρεάζει και τη ζωή σας.

Οι γυναίκες που είχαν εμμηνόπαυση σε μεγαλύτερη ηλικία είναι γνωστό ότι ζουν περισσότερο, σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν εμμηνόπαυση πρώιμα.

Και πάλι, το σημείο αναφοράς της ηλικίας για την εμμηνόπαυση θεωρήθηκε το 50ο έτος. Οι γυναίκες που είχαν εμμηνόπαυση μετά τα 50, θα μπορούσαν να ζήσουν παραπάνω από 90 χρόνια.

Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τη συσχέτιση μεταξύ της ηλικίας της πρώτης περιόδου και της εμμηνόπαυσης, αλλά δεν έχουν καταλήξει γιατί επηρεάζει τη διάρκεια ζωής των γυναικών.

Αλλά υπάρχει μια σαφής συσχέτιση.

Αν η περίοδός σας ξεκινήσει αργά, υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να σταματήσει αργότερα στη ζωή σας.

Το κάπνισμα επηρεάζει επίσης την περίοδό σας.

Μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που καπνίζουν τείνουν να έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση.

Το κάπνισμα έχει τρομερές επιπτώσεις στην υγεία.

Περιττό να πούμε ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία σας. Όχι μόνο προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στο καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά μπορεί επίσης να διαταράξει τη λειτουργία των ωοθηκών και να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση.

Credit: WittyFeed

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο