20 Αποκαλυπτικές Εξομολογήσεις Μαμάδων που Παραμέλησαν τα Παιδιά τους. Το Νο.13 το Κάνουν όλες οι Μητέρες!

Όταν είσαι μαμά, δε πειράζει όταν έχεις κακές μέρες. Όλοι προσπαθούμε να βάλουμε τα δυνατά μας και να είμαστε οι καλύτερες μητέρες. Διαβάστε 20 εξομολογήσεις, όχι και τόσο τέλειων μαμάδων: 

1. Δε πήγα τη κόρη μου στο μάθημα κολύμβησης, επειδή έκανε κρύο. Προτίμησα να μείνω μέσα με πιτζάμες. Μπορεί να κάνει διπλά μαθήματα όταν φτιάξει ο καιρός.

2. Μύρισα κακά, αλλά περίμενα μέχρι ο άντρας μου να το προσέξει, για να μην την αλλάξω εγώ.

3. Μερικές φορές φαντασιώνομαι να μπαίνω στο αμάξι και να φεύγω. Τουλάχιστον μέχρι το περίπτερο. Είναι εκείνες οι μέρες που όλοι γκρινιάζουν, κλαίνε χωρίς λόγο και δε ξέρεις γιατί κλαίει το μωρό σου, και δε μπορείς να σκεφτείς και να λειτουργήσεις. Χρειάζεσαι 5 λεπτά ησυχίας!

4. Τάισα το μωρό έτοιμο φαγητό, επειδή δεν είχα χρόνο/δεν ήθελα να μπω σε κόπο να το ετοιμάσω μόνη μου. Συνήθως όταν ετοιμάζω δείπνο μαγειρεύω με το ένα χέρι, ταΐζω το μωρό με το άλλο χέρι, ενώ ένα νήπιο κρέμεται από τα πόδια μου και να παρακαλάει για μπισκότο.

5. Έδωσα στο παιδί μου αντισταμινικό φάρμακο στο αεροπλάνο για να κοιμηθεί σε όλη την πτήση. Και ήταν φανταστικά! Το είχε γράψει ο παιδίατρος στην κόρη μου όταν ήταν άρρωστη και έπρεπε να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Δεν το ήξερα καν μέχρι που μου είπε ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω και δε μετανιώνω για τίποτα!

6. Φεύγω από το σπίτι με φτυσίματα και σάλια πάνω στους ώμους μου, επειδή συνειδητοποίησα ότι είναι αναπόφευκτο να ξανασυμβεί. Οι άλλοι μου το υποδεικνύουν και υποκρίνομαι ότι μόλις συνέβη.

7. Άφησα το παιδί μου στο παιδικό σταθμό χωρίς να ταΐσω πρωινό, επειδή άργησα για τη δουλειά και επειδή ήξερα ότι θα την τάιζαν έτσι και αλλιώς. Πληρώνω ένα σωρό λεφτά και ελπίζω να έχει αποτέλεσμα!

8. Κατά λάθος έκοψα το δάχτυλο του μωρού μου όταν της έκοβα τα νύχια και την έκανα να ματώσει. Συμβαίνει κάθε φορά!

9. Είπα στην κόρη μου ότι το ενοχλητικό παιχνίδι τηλέφωνο είχε χαλάσει, όταν απλά αφαίρεσα τις μπαταρίες. Μέχρι σήμερα είναι ό, τι πιο ενοχλητικό έχω ακούσει…

10. Αναγκάζω τα παιδιά να κοιμηθούν το μεσημέρι για να δω την εκπομπή της Ellen με την ησυχία μου. Ποιος δε θα θελε να την δει;

11. Τάισα τα παιδιά μου με ψητά φασόλια κονσέρβας επειδή δεν υπήρχε τίποτα εύκολο να μαγειρέψω. Τελικά τους άρεσαν πολύ και μου τα ξαναζήτησαν!

12. Πηδάω κάποιες σελίδες στο βιβλίο όταν διαβάζω στα παιδιά μου την ώρα του βραδινού ύπνου. Βιάζομαι να αποκοιμηθούν για να πιω κρασί και να χαλαρώσω βλέποντας τηλεόραση. Και δε λυπάμαι καθόλου γι’ αυτό.

13. Χρησιμοποιώ τα παιδιά μου ως πρόθεση για να απαλλαγώ από κοινωνικές υποχρεώσεις συνεχώς. “Λυπάμαι το μωρό είναι άρρωστο και θα μείνουμε μέσα…”

14. Ρίχνω την ευθύνη στα παιδιά μου όταν ξεχνάω πράγματα και ότι δεν κοιμήθηκα καλά. Σχεδόν πάντα κοιμάμαι καλά, απλά δεν θυμάμαι πράγματα.

15. Βάζω το μωρό κάτω όταν κλαίει, βγαίνω από το δωμάτιο, κλείνω την πόρτα για να μη τρελαθώ. Μετά από λίγο αποκοιμιέται γιατί κουράζεται να παλεύει, αλλά πραγματικά είναι ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσω.

16. Αφήνω το παιδί μου να τρώει από τη σακούλα με σταφύλια ενώ ψωνίζουμε για να μείνει ήσυχο. Μας κοιτάνε περίεργα μερικές φορές.

17. Λέω στον άντρα μου ότι τα παιδιά ήταν υπερδραστήρια και έκλαιγαν όλη μέρα και δεν είχα χρόνο να μαγειρέψω. Είναι πιο εύκολο να πω αυτό, παρά να πω ότι παίζαμε στο πάρκο ή βλέπαμε παιδικά όλη μέρα.

18. Ζητάω από την πεθερά μου να προσέξει τα παιδιά για μια ώρα, αλλά γυρνάω μετά από τρεις ώρες. Συνήθως πάω για ψώνια στο μάρκετ, που είναι η δική μου εκδοχή διακοπών. Παρασύρομαι και κάνω ένα σωρό άλλες αγγαρείες, ψωνίζω ρούχα στα κορίτσια και τρώω τελικά έξω.

19. Όταν σταματάω στο δρόμο, κάθομαι στο αμάξι για ώρα για να απαντήσω σε μηνύματα, να πάρω τηλέφωνα, να μπω facebook κτλ. Το να είσαι μαμά είναι τελείως απομονωτικό, και η σύνδεση με τον έξω κόσμο σε κάνει να νιώθεις λιγότερο μόνη.

20. Στον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό για ψώνια έχω αφήσει κενό για αγορά κρασιού. Το κρασί είναι must όταν είσαι μαμά.

Credit: cosmopolitan.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο