Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως! Έτσι θα γίνει η διανομή του από άκρη σε άκρη της χώρας

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, με μια ειδική πτήση με την ελληνική αποστολή, για να τo μεταφέρει στον Πανάγιο Τάφο στην Πλάκα.

Πώς θα μοιραστεί στη χώρα

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα με έκτακτες ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της Sky Express.

Η Ορθοδοξία σε όλο τον πλανήτη αναμένει την Ανάσταση του Σωτήρος που σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Η αφή του Αγίου Φωτός έγινε μυστηριακά στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες πιστοί, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντια εξαιτίας και του πολέμου.

Οι καμπάνες του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ήχησαν χαρμόσυνα, οι χιλιάδες πιστοί ύψωσαν τις λαμπάδες τους και το Άγιο Φως εξήλθε από το Ιερό Κουβούκλιο. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κρατούσε δύο δεσμίδες από 33 αναμμένα κεριά, όσα και τα χρόνια του Ιησού.

Το Αναστάσιμο Φως μεταλαμπαδεύτηκε στα κεριά των πιστών που κατάφεραν να βρεθούν στον Πανάγιο Τάφο. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το Πανάγιο φως είχε φωτίσει το Ναό, δημιουργώντας μοναδική κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Προηγήθηκε η ιερή λιτανεία τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και η πόρτα αποσφραγίστηκε σύμφωνα με το τυπικό, αφού πρώτα ελέγχθηκε το εσωτερικό του για να αποκλειστεί η παρουσία οποιουδήποτε αντικειμένου που μπορούσε να ανάψει φωτιά.

Related posts

Τις «έσβησε» όλες: Η Ελένη Μενεγάκη λέει «όχι» σε ρετούς και φίλτρα , ποζάρει άβαφη και φυσική & αποθεώνεται

Κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα: Το πανάκριβο αξεσουάρ του Snik έκανε όλους να κοιτάνε τα.. χέρια του

Ποιος Παπανδρέου; O Snik εμφανίστηκε στο Ναύπλιο και μάζεψε εκατοντάδες… μαθητές