Διχάζει η Μυρτώ Αλικάκη: «Δεν έχω ανάγκη να ασπάζομαι κάποια θρησκεία»

“Θεωρώ ότι και η εκκλησία είναι μια μορφή εξουσίας” έχει εξομολογηθεί η Μυρτώ Αλικάκη και στη συνέντευξή της μίλησε για όλα.

Η συνέντευξη της

Με αφορμή την επιτυχημένη σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο παραχώρησε συνέντευξη η Μυρτώ Αλικάκη στο περιοδικό Τηλεθεατή και την δημοσιογράφο Χρύσα Παχούμη. Μέσα σε όλα, δε, η αγαπημένη μας ηθοποιός αναφέρθηκε στη δική της σχέση με την θρησκεία καθώς και τον μοναστικό βίο.

Η σχέση σας με τη θρησκεία;

Θα έλεγα ότι δεν έχω σχέση με όλα αυτά. Δεν νιώθω ότι είμαι πιστή. Δεν νιώθω πως έχω ανάγκη να ασπάζομαι κάποια θρησκεία. Προφανώς, όλοι οι άνθρωποι έχουμε υπαρξιακές ανησυχίες και κάπως προσπαθούμε να τις ησυχάσουμε. Εμένα ο τρόπος μου δεν είναι η θρησκεία για να αντιμετωπίσω τον φόβο του θανάτου ή τους υπαρξιακούς μου φόβους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω πως μέσα στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχουν πολλοί, σημαντικοί και πολύ φωτισμένοι άνθρωποι. Γενικά, θεωρώ ότι και η εκκλησία είναι μια μορφή εξουσίας, άρα πολλές φορές οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί, δεν υποκινούνται από τα αγαθότερα κίνητρα.

Ο μοναστικός βίος πολύ συχνά είναι μια καταφυγή από μια ζωή που έχει ταλαιπωρήσει έναν άνθρωπο;

Είναι κάτι που βλέπουμε στο «Μαύρο ρόδο» και με τη Φιλαρέτη και με την Κασσιανή, αλλά και κάποιες κουβέντες που λένε οι υπόλοιπες καλόγριες. Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει ζήσει οδυνηρές καταστάσεις και στη μοναστική ζωή να βρίσκει ανακούφιση.

Related posts

Αγκαλιασμένοι και ερωτευμένοι: Η νέα βραδινή έξοδος για Ζουγανέλη – Συρίγος που τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους

Και επίσημα ζευγάρι Δανάη Μπάρκα και Φίλιππος Τσαγκρίδης – Το παθιασμένο φιλί που έβαλε τέλος στα σενάρια

Συγκλονίζει η Καρυστιανού: «Θα το τραβήξω μέχρι τέλους και θα κερδiσω. Μόνο αuτό μου έχει μείνει»