Δεν πάει ο νους σας: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατήσετε για 15 λεπτά αμέσως μόλις φάτε

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνετε στον οργανισμό σας είναι να πάτε για ένα περπάτημα μετά το φαγητό. Ένα χαλαρό περπάτημα 15 λεπτών, σε μέτριο ή χαλαρό ρυθμό μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο και το σώμα

Η καθημερινότητα σας είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη την ενασχόληση σας με πράγματα και συνήθειες που θα σας ευχαριστούσαν, όπως για παράδειγμα ο αθλητισμός.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι λοιπόν που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο περπάτημα ή αλλιώς βάδισμα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες, ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που συμβάλει στην καλή υγεία.

Τα ωφέλη του περπατήματος μετά το φαγητό

Μετά τη κατανάλωση ενός γεύματος, οι περισσότεροι ξαπλώνουμε ή συνεχίζουμε να είμαστε καθισμένοι στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση, αγνοώντας πόσο καλό θα κάναμε στον οργανισμό αν σηκωνόμασταν να κάνουμε μια μικρή βόλτα.

Το περπάτημα μετά το φαγητό, και ιδίως μετά το βραδινό γεύμα, δεν μας βοηθά μόνο να κάψουμε αρκετές θερμίδες ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό, αλλά βοηθά και στην πέψη, κάνοντας τα όργανα του σώματος να λειτουργούν καλύτερα.

Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύντομο περπάτημα μετά το φαγητό ήταν πιο αποτελεσματικό για τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου συγκριτικά με έναν περίπατο 45 λεπτών οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Διαπιστώθηκε ότι μόλις 10 λεπτά περπάτημα μετά από ένα γεύμα οδήγησαν σε καλύτερο έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στους διαβητικούς ασθενείς.

Related posts

«Έτσι γνωριστήκαμε»: Η Σοφία Κουρτίδου αποκάλυψε το story γνωριμίας με τον Σεβδικάλη & θυμίζει κινηματογραφική ταινία

Τα είπε όλα με λίγα λόγια η Έλενα Ακρίτα: Έγινε viral η ανάρτηση της για τον Αλέξη Κούγια

Έγιναν θέαμα μαμά & γιος: Η Τζένη Μπαλατσινού βγήκε βόλτα με τον μικρό Παναγιώτη & όλοι σχολιάζουν 1 πράγμα