«Δεν είχαμε βοήθεια, ούτε οδηγίες, πάμε κι όπου βγει»: Συγκλονίζει η μαρτυρία Έλληνα από τον πόλεμο στο Ισραήλ

Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, κόσμος καταφεύγει σε άλλες χώρς για να σωθεί. Έτσι, κύμματα πολεμικών προσφύγων καταφεύγουν σε γειτονικές ζώρες αναζητώντας άσυλο.Τα όσα έζησε εκεί, περιγράφει ένας Έλληνας, ο οποίος γύρισε από την εμπόλεμη ζώνη. Όπως υπογραμμίζει η απόφαση «πάμε και όπου βγει» τελικά τον οδήγησε πίσω στην χώρα μας και αναφέρεται στο δύσκολο ταξίδι του.

«Δεν υπήρχαν σαφείς οδηγίες»

Ειδικότερα, κάνοντας λόγο το πρωί της Παρασκευής (13/10) στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Περικλής Παπαδόπουλος, μουσικός στο επάγγελμα, ο οποίος βρέθηκε στο Ισραήλ και επέστρεψε σώος στην Ελλάδα ανέφερε:

«Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος ήμασταν στη Βηθλεέμ. Αρχικά μας ξύπνησε αυτός που έχει το ξενοδοχείο επειδή δεν ακούσαμε καθόλου τις σειρήνες και μας είπε ότι πέφτουν ρουκέτες. Με σειρήνες πολέμου και ρουκέτες να πέφτουν πολύ κοντά, υπήρχε ένας μικρός πανικός» δήλωσε.

Η πρώτη αντίδραση του ίδιου και των συναδέλφων του ήταν να επικοινωνήσουν με τις διπλωματικές Αρχές προκειμένου να λάβουν οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις τους.

«Τη δεύτερη μέρα βλέπαμε απέναντι να καίγονται χωριά και ακούγαμε πυροβολισμούς. Μιλήσαμε με την πρεσβεία, μας είπαν ότι υπάρχει μία πτήση, ρωτήσαμε αν μπορούμε να μετακινηθούμε και μας είπαν ”δεν ξέρουμε”. Δεν είχαμε κάποια βοήθεια» υπογράμμισε.

«Την τρίτη ημέρα αποφασίσαμε από μόνοι μας ότι πρέπει να φύγουμε. Ξαναπήραμε τηλέφωνο την πρεσβεία να ρωτήσουμε αν είναι ανοιχτά τα check points, μας είπαν ότι δεν ξέρουν και πήραμε την απόφαση να φύγουμε» ανέφερε ο Περικλής Παπαδόπουλος.

«Πάμε και όπου βγει»

Όπως ο ίδιος περιγράφει, η διαδρομή μέχρι να φτάσουν στα σύνορα με την Ιορδανία για να φύγουν από εκεί, ήταν περιπετειώδης με ρουκέτες να πέφτουν συνεχώς.«Αυτό που συναντήσαμε ήταν Ισραηλινοί στρατιώτες, δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Κάναμε ωτοστόπ και μας πήρε μια Παλαιστίνια κοπέλα που περνούσε με τη μητέρα της. Μας πήγαν στην Ιερουσαλήμ σε ένα ξενοδοχείο, ξανακαλέσαμε την πρεσβεία, μας ρώτησαν τι θα κάνουμε, δεν υπήρξε ποτέ σαφής οδηγία. Πήραμε ένα μίνι βαν και πήγαμε στα σύνορα της Ιορδανίας» δήλωσε και συμπλήρωσε πως η απόφαση «πάμε και όπου βγει» τελικά τους οδήγησε σώους πίσω στην Ελλάδα.

Related posts

Αυτοκόλλητες μετά το διαζύγιο: Αυτή είναι η κόρη της Αθηνάς Οικονομάκου που είναι φωτοτυπία του Μιχόπουλου

“Δεν είναι πρώτη φορά” Αυτή είναι η αδερφή του Μαζωνάκη που φέρεται να του καταχράστηκε χρήματα

Δίαιτα με μέλι και γιαούρτι: Απώλεια βάρους και αποτοξίνωση με τον πιο εύκολο τρόπο