Ανείπωτος θρήνος για την κοινότητα των Ρομά: Ξενυχτάνε δίπλα στον νεκρό 16χρονο

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης κατέληξε στα τραύματα του μετά από τη σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.  Η κοινότητα των Ρομά θρηνεί για εκείνον και οι εικόνες που αποτυπώθηκαν δίπλα στη σορό του κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και συγκινούν.

Θρήνος για τους Ρομά και την κοινότητά τους

Η απόγνωση στα μάτια, η οργή για τον άδικο θάνατο ενός 16χρονου στην κραυγή της κοπέλας, η άρνηση του μυαλού να αποδεχτεί το γεγονός και η απογοήτευση για ένα κόσμο που ακόμη δεν έχει αναγνωρίσει την αξία κάθε ζωής, στη στάση του σώματος.Η συγκλονιστική φωτογραφία του Αλέξανδρου Αβραμίδη με τους συγγενείς και φίλους του νεκρού να τον ξενυχτάνε, βυθίζει στο πένθος όποιον την κοιτά, που την «ντύνει» με το δικό του μοιρολόι, αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες στο χωριό του.Οργή και Σπαραγμός απο τους Ρομά-Ξενυχτάνε δίπλα στον Νεκρό 16χρονο[Σοκαριστικές Φωτογραφίες]Και το μοιρολόι γινόταν πιο μακρόσυρτο και ο λυγμός πιο σπαρακτικός όσο πιο άδικος ήταν ο θάνατος, όσο πιο λίγα τα χρόνια που έφτασε να ζει μέχρι να μπει στο φέρετρο.

«ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ» ζητούν οι άνθρωποί του μαζί με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι όλες οι ζωές αξίζουν ακριβώς το ίδιο

Δείτε τις σπαρακτικές εικόνες

Relatives and friends of 16-year old Roma Costas Fragoulis, who was fatally shot by police, mourn next to his coffin in his house, in Thessaloniki, Greece, December 14, 2022. REUTERS/Alexandros Avramidis

Related posts

Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη του και την έκανε έτσι, ότι θα με χτυπήσει»

Ιάσονας Μανδηλάς: «Όταν παντρεύεται ένα στρέιτ ζευγάρι το βροντοφωνάζει, θέλουμε και εμείς»

Άννα Αδριανού: «Πέθανε από πολύ άσχημο καρκίνο και είχε πολύ κακή κάθοδο, το έζησα ενώ ήμουν πολύ νέα»