Αγόρασε 7 σπίτια σε 10 χρόνια: 29χρονος εξηγεί πως από άφραγκος φοιτητής έγινε εκατομμυριούχος

Ένας νεαρός επενδυτής ακινήτων αποκαλύπτει πως μετέτρεψε το φοιτητικό του δάνειο σε ένα χαρτοφυλάκιο 1.2 εκατομμυρίων λιρών σε διάστημα μόλις 10 ετών και πως αύξησε τα 4 σπίτια του σε 7 μέσα σε 10 μήνες μόνο.Ο Τζέιμς Κάπλαντ από το Γιορκ αγόρασε το πρώτο του σπίτι σε ηλικία 19 ετών χρησιμοποιώντας το φοιτητικό του δάνειο. Κίνητρο του γι’ αυτή την παράτολμη κίνηση αποτέλεσε η «σοκαριστική» του πανεπιστημιακού διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε, που τον έκανε να πιστέψει ότι όποιος επενδύει σε σπίτια δεν χάνει ποτέ.

Το επιχειρηματικό πλάνο

Οικονόμος από την φύση του ο 29χρονος εργάστηκε σκληρά το διάστημα των σπουδών του για να βάλει στην άκρη αρκετά χρήματα για την απαιτούμενη προκαταβολή ενός μέτριου σπιτιού αξίας 53.000 λιρών.

Αυτή η κίνηση του μαζί με το φοιτητικό δάνειο που επένδυσε ανάλογα, λέει στην Daily Mail, τον έχουν φέρει σήμερα στην ευτυχή θέση, όχι μόνο να μην χρειάζεται δάνειο πια, αλλά να μπορεί εισάγει ο ίδιος ένα online μάθημα ακαδημαϊκού επιπέδου, το James Property University, που σκοπό έχει να βοηθήσει άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Ο Κάπλαντ που αγόρασε τα 7 σπίτια του δίπλα σε πανεπιστήμια, ώστε να είναι πάντα γεμάτα και με κέρδος, εξηγεί γιατί τον βοήθησαν τα αυξανόμενα επιτόκια στις υποθήκες. Όπως λέει όταν τα επιτόκια ανεβαίνουν οι αγοραστές πανικοβάλλονται και η ζήτηση πέφτει. Αυτό του επιτρέπει να αγοράσει περισσότερα με τα ίδια λέφτα.

Το μότο του, εξάλλου, είναι «μην περιμένετε για να αγοράσετε ακίνητα, αγοράστε ακίνητα και περιμένετε»…

Related posts

“Εσύ σα να μην έγινε τίποτα” Η έξοδο της Οικονομάκου στο τσακίρ κέφι μερικές βδομάδες μετά το διαζύγιο

Πετρόχτιστο παλάτι, το στολίδι της Κρήτης: Αυτό είναι το πολυτελές σπίτι του Μαζωνάκη που κανείς δεν ήξερε

“Φουσκωμένη κοιλίτσα βλέπω” Η σφιχτή αγκαλιά της Χριστίνας Μπόμπα με την κούκλα αδερφή της