Έσφαξε τη σύντροφό του, αποφυλακίστηκε λόγω παχυσαρκίας: Ο δολοφόνος της 28χρονης Έρρικας κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας

Ο δολοφόνος Ντιμίτρι Φρικάνο στην γειτονική Ιταλία καταδικάστηκε αρχικά σε 30 χρόνια φυλάκιση αφού σκότωσε τη φίλη του Έρικα Πρέτι, όμως αποφυλακίστηκε γιατί είναι παχύσαρκος, «υπερκαπνιστής», και πάσχει από «ναρκισσιστικό οριακό αγχώδες-καταθλιπτικό σύνδρομο»

Στυγερός δολοφόνος αποφυλακίστηκε… λόγω παχυσαρκίας

Ο άνθρωπος λόγω του βάρους του κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καρδιολογικού και καρδιαγγειακού χαρακτήρα. Το Δικαστήριο του Τορίνο έκρινε ότι οι συνθήκες υγείας του είναι ασυμβίβαστες με την κράτηση σε κελί. Θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για ένα χρόνο για θεραπεία.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία ποινή των 30 ετών για τη δολοφονία της φίλης του Έρικα Πρέτι, η οποία έλαβε χώρα το 2017, ο Ντιμίτρι Φρικάνο αποφυλακίστηκε και τέθηκε προσωρινά σε κατ’ οίκον περιορισμό για λόγους υγείας. Στην πραγματικότητα, το Δικαστήριο Επιτήρησης του Τορίνο έκανε δεκτά τα αιτήματα των δικηγόρων του και αποφάσισε ότι θα συνεχίσει την ποινή του στο σπίτι του, στη Biella, καθώς η κατάσταση της υγείας του εν είναι βιώσιμη με την κράτηση σε κελί. Με βασικό κριτήριο της απόφασης , ένα πρόβλημα χρόνιας παχυσαρκίας που έχει οδηγήσει σε μια σειρά από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας καρδιολογικής και καρδιαγγειακής φύσης που τον οδήγησαν ήδη σε νοσηλεία τους τελευταίους μήνες.

«Οι δικαστές του δικαστηρίου επιτήρησης χορήγησαν κατ’ οίκον περιορισμό στον Ντιμίτρι για να του επιτρέψουν να νοσηλευτεί», εξήγησαν οι δικηγόροι. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, στην πραγματικότητα, ο Dimitri Fricano πάσχει από περιφερική πολυνευροπάθεια και καρδιολογικά προβλήματα και έχει πολλαπλούς καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου, εκτός από τη σοβαρή παχυσαρκία, και του ενεργού και έντονου καπνίσματος. Συνθήκες που για τον δικαστή δεν είναι θεραπεύσιμες στη φυλακή όπου είναι κλειδωμένος σε ένα κελί χωρίς τη δυνατότητα μεγάλης κίνησης και χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει δίαιτα χαμηλών θερμίδων από την κουζίνα της φυλακής.

Η απίστευτη ιστορία του

Με τα χρόνια στο κελί, ο Dimitri Fricano υπερδιπλασίαζε το βάρος του και έφτασε να ζυγίζει πάνω από 200 κιλά, μια κατάσταση που οδήγησε σε δυσκολία στο περπάτημα. Ο άνθρωπος δεν είναι πλέον σε θέση να διεκπεραιώσει τις καθημερινές του ανάγκες ανεξάρτητα, κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι και χρειάζεται βοήθεια που δεν μπορεί να έχει στη φυλακή. Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο αποφάσισε ότι για ένα χρόνο θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του στη Biella. Στη συνέχεια, η απόφαση θα επαναξιολογηθεί και το μέτρο μπορεί να παραταθεί μετά από περαιτέρω ελέγχους

«Κατά τη διάρκεια του περιορισμού, διαπιστώθηκε περαιτέρω αύξηση βάρους καθώς ο ασθενής δεν μπορεί να έχει γεύμα χαμηλών θερμίδων και δεν ακολουθεί τις διατροφικές ενδείξεις», αναφέρουν οι ελεγκτές, προσθέτοντας ότι «Το άτομο υποβλήθηκε σε πολλαπλές ψυχιατρικές αξιολογήσεις με προσαρμογή της θεραπείας, φυσιατρική με ένδειξη για αυξημένη φαρμακολογική θεραπεία για περιφερική πολυνευροπάθεια, καρδιολογία που αναδεικνύουν πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου, καρδιαγγειακούς, συμπεριλαμβανομένης, εκτός από τη σοβαρή παχυσαρκία και το ενεργό κάπνισμα». Τέλος, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι «Λόγω της κατάστασης ότι είναι πολύ παχύσαρκος, αν και έχει αναπηρικό αμαξίδιο για ταξίδια, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρκετές υπηρεσίες».

Η απόφαση έφτασε με μεγάλη λύπη στους γονείς της Erika Preti, που σκοτώθηκε σε ηλικία 28 ετών από τον φίλο της Dimitri Fricano κατά τη διάρκεια ενός ασήμαντου καβγά ενώ βρίσκονταν σε διακοπές στη Gallura της Σαρδηνίας. «Μια πληγή άνοιξε ξανά. Ήταν σαν να σε μαχαίρωσαν στην καρδιά. Ήξερα ότι δεν θα εκτίσει 30 χρόνια στη φυλακή, αλλά έξι είναι πραγματικά πολύ λίγα», δήλωσε ο πατέρας της Erika στην Corriere della Sera.

«Ο χρόνος, λένε, γιατρεύει τις πληγές, αλλά όχι αυτές των δύο γονιών που τους σκοτώνουν μια κόρη. Όταν κάποιοι φίλοι με ενημέρωσαν ότι ο Dimitri είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μια πληγή άνοιξε ξανά. Ήταν σαν να δέχτηκα ένα μαχαίρι στην καρδιά», εξήγησε ο Πρέτι

«Είχα μάθει ότι τον Ιανουάριο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για λίγες μέρες, αλλά μετά επέστρεψε στη φυλακή. Είναι σπάνια περίπτωση. Ωστόσο, με διαβεβαίωσε ότι αν συνέλθει, θα επέστρεφε στο κελί του. Δεν το πιστεύω και πολύ», κατέληξε. «Ενώ βρισκόμαστε να κλαίμε στον τάφο της κόρης μας κάθε μέρα, ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του», πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος.

Η Έρικ σκοτώθηκε στις 11 Ιουνίου 2017 κατά τη διάρκεια ενός ασήμαντου καβγά με τον φίλο που γνώριζε από την εφηβία της. Αρχικά, και για ένα μήνα, είχε προσπαθήσει να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι άλλος ήταν ο δολοφόνος, στη συνέχεια ομολόγησε τα πάντα. Ο Dimitri Fricano σκότωσε την Erika προκαλώντας 57 μαχαιριές με το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για να κόβει το ψωμί, λίγο πριν πάει στην παραλία, στο San Teodoro (Sassari), επειδή τον είχε επιπλήξει επειδή είχε προκαλέσει πάρα πολλά ψίχουλα.

Related posts

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό

Ραγίζουν καρδιές στην Κρήτη: Ο 17χρονος γιος τους “έφυγε” σε τροχαίο & γέμισαν μηνύματα τη στάση να θυμούνται όλοι

Θρήvoς στην Αστυνομία: Πέθανε μπροστά στον άντρα της 46χρονη αξιωματικός, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού