Θαυματουργή Συνταγή για να Βελτιώσετε τη Λειτουργία του Εντέρου σας και να Κάνετε Αποτοξίνωση με Φυσικό τρόπο

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από δυσπεψία, κόπωση και άλλες μορφές δυσφορίας. Αυτά τα προβλήματα συχνά οφείλονται σε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και πολλοί πιστεύουν ότι το μυστικό για υγιές ανοσοποιητικό είναι ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Αμελώντας την υγεία των εντέρων, μπορεί να προκληθούν διάφορες παθήσεις, από σχετικά αβλαβείς (δυσκοιλιότητα) ως και αρκετά σοβαρές (κολίτιδα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου).

Όταν το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να συσσωρευτούν στο σώμα από 2,5 ως και 9 κιλά ακατέργαστων περιττωμάτων για μέχρι και 70 ώρες. Ένα υγιές άτομο μπορεί να χωνέψει το φαγητό σε περίπου 24 ώρες. Όταν το κόλον είναι γεμάτο τοξίνες, είναι υπεύθυνο για πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας.

Ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από εντερικά προβλήματα έχει να κάνει με την διατροφή τους, η οποία συχνά περιλαμβάνει πολύ λίγες φυτικές ίνες και πάρα πολλή ζάχαρη και ανθυγιεινό φαγητό. Με το παρακάτω smoothie θα μπορέσετε να αποτοξινώσετε το κόλον σας και τα έντερα σας θα λειτουργούν σαν καλολαδωμένη μηχανή.

Θα χρειαστείτε:

-1 φλιτζάνι νερό
-1 κ.σ. μέλι
-1 κ.σ. σπόρους chia
-1 κ.σ. λιναρόσπορους
-1 μήλο

Οδηγίες:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και ανακατέψτε τα καλά, μέχρι οι σπόροι chia να φουσκώσουν εντελώς. Καταναλώστε το μίγμα καθημερινά με άδειο στομάχι και σύντομα θα δείτε ότι η πέψη σας βελτιώνεται. Το σώμα σας θα μπορεί να ξεφορτωθεί τα περιττώματα πολύ πιο γρήγορα, κάτι που θα οδηγήσει σε ένα υγιές και αποτοξινωμένο κόλον.

Ο λόγος που λειτουργεί τόσο καλά:

Το μέλι έχει αντισηπτικές, αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, κάτι που το κάνει αποτελεσματικό κατά του καρκίνου στο κόλον. Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί καλά.

Οι σπόροι chia θεωρούνται θαυματουργοί – περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά, ω-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. Τα μήλα περιέχουν τεράστιες ποσότητες διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, κάτι που ενεργοποιεί την διαδικασία της πέψης.

Το smoothie αυτό δεν είναι καλό μόνο για το κόλον, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου. Με υγιεινή διατροφή και πολλή άσκηση μπορείτε να διατηρήσετε το κόλον σας υγιές.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής άλεσης, ενώ πρέπει να αποφεύγετε το φαγητό απ’έξω, την ζάχαρη και τα τρόφιμα με άσπρο αλεύρι. Προσπαθήστε να μειώσετε το στρες, το αλκοόλ, την καφεΐνη και την νικοτίνη.

Το smoothie αυτό μπορεί να κάνει θαύματα σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή. Σύντομα θα παρατηρήσετε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια και πιθανόν τα επίπεδα χοληστερίνης σας να μειωθούν. Επίσης, το δέρμα σας θα δείχνει υγιέστερο.

Αν έχετε στομαχικά προβλήματα, δοκιμάστε αυτό το smoothie. Ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα του!

Credit: healthhacks.be

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας