17 Εύκολοι και Υγιεινοί Τρόποι για να χάσετε γρήγορα τα Περιττά Κιλά.

Τα κιλά δεν χάνονται εύκολα σε μια μέρα (κι αν χάνονται, τότε μάλλον είναι κακό για εμάς τους ίδιους). Αλλά αν υπάρχει κάποιος αποδεκτός λόγος για τον οποίο πρέπει να χάσετε κιλά, ακολουθήστε αυτές τις εύκολες συμβουλές για να βελτιώσετε την διατροφή σας, το πρόγραμμα γυμναστικής σας και να χάσετε κιλά με υγιεινό τρόπο.

1. Πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα. Το νερό ενισχύει τη σωστή πέψη, έτσι ώστε να μην πρήζεστε. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, με δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, νιώθετε πιο φουσκωμένοι και συνεπώς τρώτε λιγότερο.

2. Τρώτε πρωινό. Αν δεν τρώτε πρωινό, το σώμα σας νομίζει ότι λιμοκτονεί (αφού έχει να φάει από το προηγούμενο βράδυ!). Έτσι, επιβραδύνει τον μεταβολισμό και αυξάνει την ανταπόκριση στην ινσουλίνη. Το επόμενο πράγμα που θα φάτε θα εκτοξεύσει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα σας και μετά από λίγο θα πεινάτε. Έτσι, μεγαλώνει η όρεξη σας και καταβροχθίζετε φαγητό χωρίς να το σκέφτεστε.

Ακόμα κι αν δεν πεινάτε πρωί πρωί, καλό θα ήταν να φάτε κάτι που περιέχει πρωτεΐνες και ίνες, όπως βρώμη, ένα γιαούρτι, τοστ με αβοκάντο και αβγό, ένα πράσινο smoothie ή τουλάχιστον κάτι από το προηγούμενο βράδυ.

3. Το βραδινό δεν πρέπει να είναι το πιο βαρύ γεύμα. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι τρώνε μεγάλα γεύματα αργά μέσα στη μέρα, χάνουν λιγότερο βάρος από αυτούς που τα τρώνε νωρίτερα, επειδή το σώμα χωνεύει το φαγητό με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικές ώρες – και το βράδυ αυτό γίνεται πιο αργά.

4. Επικεντρωθείτε στο να τρώτε πιο πολλά φρούτα και λαχανικά παρά λιγότερους υδατάνθρακες ή λίπος. Θα πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και οι ίνες θα σας κάνουν να νιώθετε πιο φουσκωμένοι, έτσι θα είστε πιο ικανοποιημένοι και δεν θα νιώθετε ότι περιορίζεστε από αυστηρούς κανόνες.

5. Κόψτε για λίγο τα αναψυκτικά. Φυσικά το νερό και το τσάι χωρίς ζάχαρη δεν μετράνε, αλλά αν κόψετε την υγρή ζάχαρη από την διατροφή σας θα μειώσετε δραστικά την πρόσληψη θερμίδων χωρίς να αλλάξετε αυτά που τρώτε – πολύ καλό αν το σκεφτείτε!

6. Φάτε φρούτα σαν επιδόρπιο. Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να πάθετε υπογλυκαιμία για να εξισορροπήσετε την διατροφή σας – αλλά θα νιώθετε πιο φουσκωμένοι και για περισσότερο, αν τελειώνετε τα γεύματα σας με ένα φρούτο.

Μπορείτε να φάτε παγωμένα σταφύλια ή παγωμένες λιωμένες μπανάνες αντί για παγωτό, αποφεύγοντας έτσι τα επιπλέον λιπαρά. Ή μπορείτε να φάτε ένα μήλο που θα ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων με λίγη κανέλα.

7. Αποφύγετε τα αλμυρά σνακ. Αντί για πατατάκια, πιείτε νερό, φάτε ένα καρότο ή ένα αγγούρι με χούμους ή γουακαμόλε. Έτσι θα νιώθετε το στομάχι πιο γεμάτο και δεν θα πρηστείτε.

8. Αποφύγετε τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη, τα ροφήματα με ανθρακικό και τα αλμυρά και λιπαρά φαγητά. Προτιμήστε νερό, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ανάλατους ξηρούς καρπούς και άπαχη πρωτεΐνη για περισσότερη ενέργεια και λιγότερο πρήξιμο.

9. Φάτε αργά και μην αποσπάστε από το φαγητό σας. Το φαγητό χρειάζεται χρόνο για να στείλει σήμα από το στομάχι στον εγκέφαλο ότι δεν πεινάτε πια. Μπορείτε να βάζετε ένα χρονόμετρο στο κινητό σας για 15 λεπτά πριν ξεκινήσετε να τρώτε και κατά τη διάρκεια του φαγητού να είστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε, μακριά από κινητό και τηλεόραση.

Όταν χτυπήσει η ειδοποίηση στο κινητό σας μπορείτε να αναρωτηθείτε αν πεινάτε ακόμα – το πιο πιθανό είναι πως όχι.

10. Κάντε εντατική γυμναστική. Αν εναλλάσσετε το πρόγραμμα ανάμεσα σε έντονη γυμναστική και σύντομα διαλείμματα, καίτε λίπος πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια και μετά την γυμναστική. Μπορείτε, ακόμη, αντί για περπάτημα να πηγαίνετε για τρέξιμο, ή να ακολουθήσετε κάποιο εντατικό πρόγραμμα χωρίς εξοπλισμό στο σπίτι, όπως στο παρακάτω βίντεο:

11. Σηκώστε βάρη. Κάνοντας γυμναστική με βάρη βοηθάτε την ανάπτυξη των μυών σας και καίτε θερμίδες – ακόμα και αν κάθεστε όταν το κάνετε.

12. Γυμναστείτε τακτικά. Αν θέλετε να δείτε πραγματικές αλλαγές στο σώμα σας, πρέπει να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και να το ακολουθήσετε. Με τη μία φορά δεν αλλάζει κάτι.

13. Βάλτε την γυμναστική στο πρόγραμμα σας. Βρείτε ποια είναι η στιγμή που σας βολεύει περισσότερο και βάλτε την γυμναστική στο πρόγραμμα σας δύο με τρεις φορές τη βδομάδα.

14. Γυμναστείτε με φίλους. Αντί να πάτε για φαγητό, κάντε έναν περίπατο ή γυμναστείτε με τους φίλους σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω πρόγραμμα ασκήσεων:

15. Μην ξεχνάτε ότι με την γυμναστική μειώνετε την πείνα. Αν και όταν γυμναζόμαστε καίμε θερμίδες και είναι λογικό να πρέπει να φάμε κάτι παραπάνω για να πάρουμε ενέργεια, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα γλυκά. Πέρα από το να μην επιβραβεύετε τον εαυτό σας με φαγητό για τη γυμναστική, θυμηθείτε ότι με την γυμναστική μειώνεται η πείνα. Φάτε μόνο όταν πραγματικά πεινάσετε.

16. Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, τα επίπεδα των ορμονών διαταράσσονται και νομίζουμε ότι πεινάμε, ενώ αυτό δεν συμβαίνει. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 6 ώρες τη μέρα και κρατήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά από το κρεβάτι.

17. Επικεντρωθείτε σε μικρούς στόχους και όχι σε ένα νούμερο στη ζυγαριά σας. Αν έχετε σοβαρό λόγο να χάσετε κιλά, αλλά το νούμερο που βλέπετε στη ζυγαριά σας δεν σας ικανοποιεί, αποθαρρύνεστε.

Αντί γι’αυτό, επιβραβεύστε τον εαυτό σας για τα μικρά βήματα που κάνει από μέρα σε μέρα, όπως να το φάτε σαλάτα αντί για πίτσα. Μπορείτε ακόμη και να τα σημειώνετε κάπου για να βλέπετε πόσο έχετε προχωρήσει.

Credit: cosmopolitan.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας