Δείτε ΤΙ αποκαλύπτουν οι Τσίμπλες στα Μάτια για την Υγεία σας! Δεν πάει το μυαλό σας!

Κάθε μέρα ξυπνάμε με μικρά κομματάκια στις γωνίες των ματιών μας. Τι πιστεύετε ότι είναι; Τα ονομάζουμε τσίμπλες και συνήθως έχουν την μορφή σκληρής ουσίας ή υγρού διαφανούς ή με χρώμα. Αποτελούνται από βλέννα, νεκρά δερματικά κύτταρα, έλαια, σκόνη και βακτήρια.

Τι είναι αυτό που προκαλεί βλέννα στα μάτια μας; Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλό. Τα δάκρυα προστατεύουν και καθαρίζουν τα μάτια μας. Αλλά όταν κοιμόμαστε, μειώνονται οι πιθανότητες να δακρύσουμε. Έτσι, τα δάκρυα μετατρέπονται σε μια ημιστερεή μάζα ή μικρές ξηρές μπάλες.

Συνήθως είναι κανονικά και μη βλαβερά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν σοβαρό ζήτημα.
Διαβάστε μερικές συμβουλές για να καταλάβετε τι λένε οι τσίμπλες για την υγεία σας.

Είστε κρυωμένοι.

Όταν κολλάτε κάποιο κρύωμα, νερό τρέχει από τα ερεθισμένα, κόκκινα μάτια σας. Θα καλυτερεύσει καθώς αναρρώνετε. Αλλά αν οι τσίμπλες γίνουν πράσινες, επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Έχετε μόλυνση στα μάτια.

Αν ξυπνήσετε και νιώσετε ότι τα μάτια σας κολλάνε, είναι σημάδι ότι πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Πλύντε τα μάτια σας με σαπούνι για τα μάτια ή σαμπουάν για μωρά.

Είστε αλλεργικοί σε κάτι.

Αν είστε αλλεργικοί σε κάτι, τότε τα μάτια σας θα αντιδράσουν κοκκινίζοντας και παράγοντας τσίμπλες.

Τα μάτια σας είναι ξηρά.

Τα ξηρά μάτια μπορεί να είναι ο λόγος που έχετε επιπλέον δάκρυα. Αυτό συμβαίνει όταν ο δακρυϊκός αδένας υπολειτουργεί.

Οι φακοί επαφής σας είναι πολύ βρόμικοι ή παλιοί.

Συνιστάται να αλλάζετε τους φακούς σας τακτικά, γιατί περιέχουν βακτήρια και ιούς. Μπορεί να έχουν βρομίσει λόγω της καθημερινής χρήσης.

Τραβήξατε κάποιον αδένα.

Παράγουμε δάκρυα όλη μέρα, αλλά αν παράγετε σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να συμβαίνει επειδή το πάνω και το κάτω βλέφαρο σας είναι ανοιχτά. Συνήθως φεύγει μόνο του, αλλά μπορεί να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση. Εμφανίζεται συχνά σε παιδιά, αλλά το ξεπερνάνε μεγαλώνοντας.

Κόκκινα μάτια.

Αν έχουν περάσει μέρες που τα μάτια σας είναι κόκκινα και πονάνε ή είναι ευαίσθητα στο φως, τότε χρειάζεστε αντιβιωτικά, αφού μπορεί να έχετε βακτηριακή επιπεφυκίτιδα.

Ας μιλήσουμε για τα συμπτώματα.

Είναι πιθανό να εμφανιστούν διάφορα συμπτώματα όταν παράγουμε τσίμπλες, όπως φαγούρα, πόνος, πυρετός, ξηρότητα, ρινική συμφόρηση, κοκκινίλα, ευαισθησία στο φως, αίσθηση καψίματος και βήχας.

Τα συμπτώματα μπορεί να χειροτερέψουν.

Αν δεν το κοιτάξετε, τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν χειρότερα και να προκαλέσουν προβλήματα στον αμφιβληστροειδή, θολή όραση, εξάπλωση της μόλυνσης, κοκκινίλα στα μάτια, ξηρότητα και μερικές φορές απώλεια της όρασης.

Πώς να ξεφορτωθείτε τις τσίμπλες;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Πρώτον, πλένετε τα χέρια και τα μάτια σας τακτικά για να τις προλάβετε. Επίσης, βοηθά αν ακουμπήσετε μια υγρή πετσέτα στα μάτια σας για μερικά λεπτά και σκουπίσετε απαλά την βλέννα.

Στις κοπέλες συνιστάται να αλλάζουν τα προϊόντα μακιγιάζ τους μετά από κάποια λοίμωξη και να αποφεύγουν το μακιγιάζ σε περίπτωση που έχουν μολυνθεί. Είναι καλό, ακόμη, να αφαιρείτε τους φακούς και να αφήνετε τα μάτια να αναπνέουν.

Credit: wittyfeed.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας