Δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες για ΑΥΤΟ τον λόγο!

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται το κερί του αυτιού, ανατριχιάζουν. Μπορεί πολλοί να το θεωρούν κάπως αηδιαστικό, αλλά είναι πολύ χρήσιμο για το σώμα. Καθαρίζει το εσωτερικό του αυτιού, μαζεύοντας σκόνη, τρίχες και νεκρά κύτταρα, σύμφωνα με μελέτες.

Πράγματι, αν δεν υπάρχει αρκετό κερί, το αυτί μας θα είναι περισσότερο ευάλωτο σε μολύνσεις. Παρά τα οφέλη όμως, το υπερβολικό κερί μπορεί να δημιουργήσει ναυτία, πονοκεφάλους, σφύριγμα, απώλεια ακοής και φαγούρα. Οπότε οι γιατροί συνιστούν την αφαίρεση του επιπλέον κεριού όταν συμβαίνει αυτό.

 Πείτε όχι στις μπατονέτες 

Είναι ένα πολύ δημοφιλές προϊόν, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ κακή επιλογή. Τα αυτιά μας είναι σχεδιασμένα να καθαρίζονται από μόνα τους, οπότε εάν χρησιμοποιείτε μπατονέτες, αναγκάζεται έτσι το σώμα να παράγει περισσότερο κερί.

Και φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνο να ερεθίσετε την περιοχή, ακόμα και να τρυπήσετε το τύμπανο. Οι μπατονέτες επίσης μπορούν να σπρώξουν προς τα μέσα το κερί στην προσπάθειά σας να το βγάλετε, με αποτέλεσμα το αντίθετο από αυτό που θα θέλατε.

Άλλοι τρόποι (όπως φουρκέτες) απαγορεύονται αυστηρά γιατί μπορούν να προκαλέσουν βούλωμα, ακόμα και διάτρηση στο τύμπανο.

Ασφαλείς τεχνικές αφαίρεσης κεριού από τα αυτιά

  • Μία απλή τεχνική είναι να αναμίξετε ένα μέρος νερό με ένα μέρος άσπρο ξύδι και ένα μέρος οινόπνευμα. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε κάθε αυτί και περιμένετε λίγα λεπτά. Μετά γύρτε το κεφάλι σας για να φύγει το υγρό και να στεγνώσει το αυτί.
  • Επίσης συνίσταται να ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι σε κάθε αυτί. Το λάδι βοηθάει στην αφαίρεση του κεριού. Ζεστό φαίνεται να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αφήστε 20 λεπτά να δράσει και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε και λίγο βαμβάκι για να μην λερώσετε.
  • Το Harvard Medical School συνιστά επίσης μερικές σταγόνες από αλατισμένο υδατικό διάλυμα για την αφαίρεση του κεριού. Τις αφήνετε να δράσουν για λίγη ώρα και μετά προχωράτε στο άλλο αυτί. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε ξάνα τη διαδικασία.

Credit: remedydaily.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας