Bindi: Η κόκκινη βούλα που σώζει ζωές στην Ινδία!

Η Ashwini Raut πλέον έχει μια ευτυχισμένη και υγιέστατη ζωή – ζει στην πόλη Maharashtra της Ινδίας, θα παντρευτεί σύντομα και κάνει σχέδια για τη μελλοντική οικογένειά της.

Πριν λίγο καιρό όμως ήρθε αντιμέτωπη με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το χώμα στην περιοχή που ζει η 25χρονη έχει έλλειψη ιωδίου -απαραίτητο συστατικό του οργανισμού μας- με αποτέλεσμα η διατροφή της να είναι “φτωχή” από ιώδιο, πράγμα που εν τέλει θα προκαλούσε αρκετές διαταραχές όπως υποθυρεοειδισμό, βρογχοκήλη, καρκίνο του μαστού, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες!

Η Ashwini όμως δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Σχεδόν ολόκληρη η Ινδία έχει έλλειψη ιωδίου στο χώμα της, με τους κατοίκους της να έχουν πολλές πιθανότητες εμφάνισης IDD (η νούμερο ένα αιτία μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης στον κόσμο), σύμφωνα με την Indian Journal of Medical Research.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Grey for Good, ανέπτυξε μια αρκετά καινοτόμα ιδέα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κατοίκων της Ινδίας και τα κατάφερε! Αν έχετε παρατηρήσει, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ινδία κοσμούν το κεφάλι τους με μια κόκκινη βούλα που ονομάζεται bindi. Αποφάσισαν λοιπόν να εμπλουτίσουν τα bindi με ιώδιο, που αν φοριέται για αρκετές ώρες την ημέρα, παρέχει στον οργανισμό 12% της απαραίτητης ημερήσιας δοσολογίας σε ιώδιο!

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας