3 απλές ασκήσεις που θεραπεύουν τον πόνο στα γόνατα χωρίς χειρουργική επέμβαση ή φαρμακευτική αγωγή…

Γνωρίζατε ότι κάθε μισό κιλό λίπους που κουβαλάτε ισοδυναμεί με 4,5 κιλά πίεσης στις αρθρώσεις του γονάτου σας όταν τρέχετε; Επίσης, τα γόνατά σας δεν παίρνουν ανάσα όταν περπατάτε και τότε, κάθε μισό κιλό ισοδυναμεί με 1,5 κιλά πίεσης.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία στο μυαλό, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το λόγο που ο πόνος στο γόνατο είναι τόσο συνηθισμένος, ειδικά στα ηλικιωμένα άτομα. Παρακάτω, θα δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε αυτό – όχι με ιατρική συνταγή ή φάρμακα, αλλά με λίγες απλές ασκήσεις από το φυσιοθεραπευτή Dr. Jo!

Αυτές οι ασκήσεις θα δυναμώσουν τα γόνατά σας και θα μειώσουν το αίσθημα της πίεσης. Αυτό σημαίνει λιγότερος πόνος!

Άσκηση #1 – Step Ups

Στοιβάξτε μερικά χοντρά βιβλία και τοποθετήστε τα στο πάτωμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ένα πόδι σας επάνω. Το γόνατό σας πρέπει να παραμένει πάντα πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Αρχίστε να τοποθετείτε το σωματικό σας βάρος στο πόδι. Με αργή κίνηση, φέρτε το άλλο πόδι μέχρι τη στοίβα. Πρέπει να νιώσετε ότι οι μύες του γόνατου λειτουργούν. Χαμηλώστε το πόδι σας και επαναλάβετε αυτήν την κίνηση μέχρι να αρχίσει να σας καίει. Στη συνέχεια, κάντε δύο ακόμη επαναλήψεις και αλλάξτε πόδι.

Άσκηση #2 – Lunges

Προς τα εμπρός, τοποθετήστε τα πόδια σας εκατέρωθεν της στοίβας. Όπως και με την προηγούμενη άσκηση, το μπροστινό γόνατό σας δεν πρέπει ποτέ να είναι μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Βεβαιωθείτε ότι η πλάτη σας παραμένει σε όρθια θέση.

Με αργή κίνηση, ρίξτε το σώμα σας, έτσι ώστε το γόνατό σας να αγγίξει τη στοίβα των βιβλίων. Ανασηκώστε το σώμα σας αργά και επαναλάβετε μέχρι να αρχίσει να καίει το γόνατό σας. Στη συνέχεια, κάντε δύο ακόμη επαναλήψεις και αλλάξτε πόδι.

Άσκηση #3 – Squats

Για αυτή την άσκηση, θα χρειαστείτε ένα τραπεζάκι του καφέ, μια καρέκλα ή κάποια άλλη επίπεδη επιφάνεια.

Σταθείτε μπροστά από την επίπεδη επιφάνεια. Τοποθετήστε τα πόδια σας περίπου στο πλάτος του ώμου. Σπρώξτε το κάτω μέρος σας προς τα πίσω και προς τα κάτω μέχρι να νιώσετε ότι αγγίζει την επιφάνεια. Στη συνέχεια, ξανασηκωθείτε όρθια. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση έως ότου αισθανθείτε κάψιμο στα γόνατά σας. Έπειτα, κάντε δύο ακόμα επαναλήψεις.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο ακόλουθο βίντεο:

Credit: Davidwolfe

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας