Αν χρησιμοποιείτε το κινητό σας μέσα στην τουαλέτα, σταματήστε το αμέσως! Θέτετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία σας…

Πολλοί, έχουν μια κακή συνήθεια η οποία είναι πολύ ριψοκίνδυνη για την υγεία τους. χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα την ώρα που βρίσκονται στην τουαλέτα.

Είναι γνωστό, ότι οι τουαλέτες είναι γεμάτες από μικρόβια και βακτηρίδια, πόσο μάλλον οι δημόσιες τουαλέτες. Στο σπίτι, ο κίνδυνος είναι μικρότερος, ιδιαίτερα εάν καθαρίζουμε τακτικά το μπάνιο. Αλλά στις δημόσιες εγκαταστάσεις δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε πόσο καθαρή είναι η τουαλέτα και τα γύρω έπιπλα. Μπορεί να φαίνονται καθαρά, αλλά κάθε καζανάκι που τραβιέται, εκτοξεύει μικροσκοπικά μικρόβια και περιττώματα στον αέρα, που τελικά προσγειώνονται στους γύρω τοίχους και τα φωτιστικά. Ακόμα κι αν πλένετε τα χέρια σας, μπορείτε εύκολα να μαζέψετε βακτηρίδια από τη βρύση ή τη λαβή της πόρτας.

Τα μικρόβια αυτά, μπορούν να μεταδώσουν σαλμονέλα, E. coli και άλλες λοιμώξεις. Όταν χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας σε αυτό το περιβάλλον, γίνονται ουσιαστικά επεκτάσεις των χεριών μας. Η μόνη διαφορά είναι, ότι δεν τα πλένουμε πριν φύγουμε.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, 9 στα 10 τηλέφωνα βρέθηκαν να φέρουν ασθένειες που προκαλούν βακτηρίδια και το 16% από αυτά, είχαν αόρατα ίχνη περιττωμάτων! Θεωρώντας ότι τα μικρόβια επίσης πολλαπλασιάζονται, αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά τραγικά… και αηδιαστικά.

Από εδώ και πέρα, καλό είναι να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην τσάντα σας όταν πηγαίνετε στο μπάνιο. Και μην ξεχνάτε να πλένετε καλά τα χέρια σας όταν τελειώσετε, για να αποφύγετε όλα αυτά τα άσχημα, αόρατα μικρόβια.

Credit: Hefty

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας